De la căldură ca în cuptor la vânt, furtuni și grindină!

UPDATE: COD GALBEN DE FURTUNĂ ȘI GRINDINĂ ÎN PATRU COMUNE DIN NEAMȚ

În urmă cu puțin timp, meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă pentru comunele Brusturi, Drăgănești, Răucești și Timișești. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 14.40 și este valabilă până la ora 16.00, în acest interval fiind semnalate precipitații de peste 25 de litri pe metru pătrat, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici și descărcări electrice.

Cam aceasta este rețeta pe care natura a rezervat-o pentru săptămâna pe care tocmai am început-o, atât în Piatra Neamț, cât și în restul județului. Căldura este deja aproape insuportabilă, termometrele indicând la această oră 32-33 de grade Celsius. În realitate, organismul uman resimte cu 5 sau chiar 6 grade mai mult, iar potrivit previziunilor meteorologice situația se va agrava în zilele ce urmează.
De la călduri insuportabile se va ajunge la intensificări ale vântului și ploi ce se vor transforma în unele zone în furtuni, iar pe alocuri vor fi însoțite și de căderi de grindină. Abia de duminică temperatura aerului va intra într-o ușoară scădere, mercurul din termometre urmând să nu depășească 24-25 de grade Celsius la orele amiezii.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns