De Ignat! Primarul PNL anunță debarcarea viceprimarului USR!

Viceprimarul USR de la Roman (Radu Samson) ar urma să fie debarcat din funcție – o confirmă și primarul PNL (Leonard Achiriloaei) care expune și o motivație legată de noul context, alianța guvernamentală PNL-PSD.

Primarul liberal a vorbit pentru prima dată, mai asumat, despre varianta înlocuirii viceprimarului „salvator” în conferința de presă de la Primărie din care Redacția Roman TV a și extras știrea difuzată chiar azi, pe 20 decembrie, adică în ziua în care românii marchează Ignatul.

Un viceprimar poate fi dat jos din funcție cu un minim de 2/3 din voturile totale din Consiliul Local. PNL (8 consilieri) și PSD (6 consilieri) și Pro România (1 consilier) au fix numărul necesar de 15, din totalul de 21 consilieri locali (alți 4 USR, 2 PIM).

La Roman, Pro România e ba anexă la PSD, ba prietenos cu PNL, adică votează mereu la pachet cu unul din cele 2 partide mari…

Cu siguranță, PNL și PSD își vor da mâna pentru debarcarea lui Samson, rămâne de văzut dacă s-au înțeles sau se vor înțelege ce candidat, de la unul din cele două partide să susțină.

Sau, dacă se va merge apoi în competiție deschisă, este evident că PNL (cu 8 voturi) are mai multe șanse decât PSD (6 voturi) să obțină diferența până la cele 11 voturi necesare.

D.V.

 

 

D.V.

 

Lasă un răspuns