De ce e oprită apa în jumătate din Piatra Neamţ! Informaţii + FOTO

Mai mult de jumătate din locuitorii din Piatra Neamţ nu au, de azi noapte, apă şi situaţia este estimată până mâine dimineaţă pe al ora 5.

Deşi vestea.net nu se ocupă nici de imaginea Companiei ApaServ şi nu face nici oficii de “piar” pe contracte interesante, din respect pentru cititori venim cu precizări (în sinteză şi în extenso).

Pe scurt, de azi dimineaţă au început lucrările, în două puncte (la Vaduri şi pe DN în pucntul Socar) pentru cuplarea noii magistrale care alimentează cu apă beneficiarii din zonele care acum sunt afectaţi.

De ce oprirea furnizării apei a fost anunţată pentru joi ora 0,00? Pentru că la ora respectivă a început oprirea alimentării cu apă şi golirea conductei. Evident că efectul nu s-a simţit instant la robinet, ci în timp, pe parcursul a câteva ore. Abonaţii care acum nu mai au apă au simţit, de pe la ora 1, o scădere a presiunii, fenomen care s-a tot accentuat astfel că pe la 3,30 mai curgea un firicel şi pe la 4 ioc apă!

Lucrările sunt programate a se realiza pe parcursul zilei de azi, noaptea fiind rezervată pentru alimentarea noii conducte şi, implicit, a ramificaţiilor care ajung apoi până la fiecare robinet.

ApaServ pare să fi calculat (împreună cu firma constructoare şi cu ceilalţi specialişti angrenaţi) foarte bine paşii respectivi şi să-şi fi luat chiar şi necesara marjă de eroare.

Este evident că după o întrerupere a alimentării cu apă pentru 50.000 de locuitori, pentru 29 de ore, ApaServ şi constructorul nu prea ar avea scuze dacă se depăşeşte termenul anunţat.

Mai jos, publicăm un document care explică tehnic operaţiunile respective:

Punerea in functiune a noii magistrale realizata din Fonta Ductila DN 600 mm din Fondul de Coeziune in cadrul contractului CL1 “Alimentare cu apa si retele de canalizare in Aglomerarea Piatra Neamt” pe traseul hidraulic al Magistralei 1 din Frontul 1 Captare Vaduri se va realiza prin doua cuplari in urmatoarele puncte:

  1. La Vaduri, in camp, pe islaz, dupa Subtraversarea raului Bistrita, in caminul existent, dupa Vana DN 800 mm existenta. Se dezafecteaza legatura de otel DN 800 mm existenta si se cupleaza magistrala DN 600 mm printr-o reductie DN 800/600 mm. Durata preconizata 6 ore.
  1. La limita dintre Comuna Alexandru cel Bun si municipiul Piatra Neamt, pe strada Petru Movila in dreptul statiei de combustibil Socar, dupa Vana noua DN 600 mm montata pe magistrala din Fonta Ductila in caminul nou construit. Se demonteaza un tub PREMO DN 800 mm din magistrala veche si se monteaza o piesa metalica speciala confectionata din doua parti ce alcatuiesc un ansamblu in forma de “S”. Dupa montare, piesa va fi flancata in coturi de doua masive de ancoraj din beton cu rol de a impiedica smulgerea.

Durata preconizata de lucru este de 15 ore.

Dupa realizarea celor doua cuplari magistrala vache din tuburi de beton Premo DN 800 mm va ramane definitiv scoasa din functiune intre cele doua puncte.

Lucrarile vor incepe Joi 10.09.2015 cu incepere de la ora 06:00.

Pentru aceasta cuplare se opreste total functionarea Captarii Subterane Vaduri cu incepere de la ora 00:00 in 10.09.2015 si la aceiasi ora incepe golirea magistralelor in Captarea Vaduri si a retelelor de distributie pe teritoriul municipiului Piatra Neamt.

Durata de golire este de 6 ore.

Simultan antreprenorul Ocide va realiza si preluarile bransamentelor existente in trei zone : – Subtraversare CF in comuna Alexandru cel Bun.

  – DN 15 in comuna Alexandru cel Bun in zona pensiunii Troian
  – DN 15 in comuna Alexandru cel Bun In zona pensiunii Alegri. 

Durata preconizata este de 3 ore pentru fiecare preluare in parte.
Durata de umplere in parametrii a retelei este de 8 ore.
Lucrarile se vor desfasura concomitent pe toate fronturile de lucru.
(document ApaServ) 

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns