De ce a plecat Cezar Filip de la Jurnal FM la Exploziv TV?

Întrebarea din titlu este una la care răspunsul cel mai corect poate fi dat chiar de Cezar Filip (director Monitorul de Neamț) sau de entitatea media pe care a părăsit-o, Jurnal FM.
Deși Cezar Filip nu ma apare ca realizator de emisiuni TV la Jurnal FM de câteva săptămâni bune (reamintim că practic actuala audiență a Jurnal FM în mediul tv-online i se datorează în mare măsură acestuia, el având emisiuni urmărite și incitante), nici el și nici entitatea media patronată de părintele Munteanu de la Săvinești nu au oferit până acum nicio explicație publică.

Neoficial, în public, circulă diverse variante, mai realiste sau mai fanteziste.

Una dintre aceste ipoteze spune că în spatele „divorțului” dintre jurnalist și Jurnal FM s-ar afla supărarea șefului PSD Neamț, Ionel Arsene, cum că Filip nu se înscria în corul aplaudacilor, al celor care direct sau indirect îi asigură lui Arsene un anumit confort de imagine în media nemțeană.
Tot neoficial, consumarea practică a divorțului ar fi avut loc chiar într-o întâlnire dintre Preotul Munteanu și Filip în care primul i-ar fi spus jurnalistului că „așa nu se mai poate”.

Dacă aceste ipoteze sunt reale (dacă!), rămâne de văzut dacă iritarea Preotului Munteanu a fost una proprie sau, la rândul lui, a primit presiuni pe verticală, nefiind un secret relațiile apropiate dintre șeful PSD Neamț și unii șefi nemțeni din Biserica Ortodoxă.
Reamintim că în plină campanie electorală pentru alegerile locale, într-unul din spoturile electorale ale lui Arsene apărea făcându-i campanie acestuia chiar Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhieepiscop al Romanului și Bacăului. Din Episcopia respectivă face parte și Protopopiatul Piatra Neamț care include și parohia Săvinești.

Postul Exploziv TV la care realizează acum emisiuni Cezar Filip ar aparține lui Dan Misăilă, cunoscut pentru afacerile din domeniul firmelor de protecție și pază dar și pentru alte experiențe media. Misăilă este patronul cotidianului Ceahlăul și, de-a lungul timpului, a mai avut două posturi tv, acum închise (TVM Neamț și Telemold).

Rămâne de văzut cât va rezista Cezar Filip (unul dintre cei mai buni jurnaliști și moderatori din Neamț) și în „logodna” cu mogulul nemțean Dan Misăilă care nici el nu este cotat ca vreun „sfânt” în ceea ce înseamnă politicile editoriale sau relațiile cu jurnaliștii din subordine.

Mai jos, ca background, clipul electoral în care Arhiepiscopul Ioachim face campanie pentru Ionel Arsene (de la min. 3.07):

 

 

 

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns