De ce a pierdut Simionică: “Refuzul meu de a controla votul!”

primaria (4a)

Bătălia PSD vs. PNL sau Chitic vs. Simionică a fost decisă şi de trădările / mişcările din ambele tabere dar şi de încăpăţânarea Aureliei Simionică – după cum spune chiar ea – de a crede că în politică oamenii se ţin de cuvânt, respectă angajamente, sunt parteneri adevăraţi.

Întrebată chiar după şedinţa în care şi-a pierdut mandatul de viceprimar cum comentează specualţiile cu “i s-a întins o capcană”, Simionică a respins din start respective ipoteză în schimb a punctate care ar fi, în opinia ei, motivul înfrângerii: încrederea în prmisiunile unor consilieri locali şi faptul că nu a consdierat că e normal să meargă pe varianta uzitată a controlării votului (adică fie votare cu pixuri de culori diferite, fie alte semne mici făcute pe buletinul de vot pentru a se şti cine a votat cum a promis şi cine a trădat.

Răspunsul integral la respectiva întrebare, dat de Aurelia Simionică: Nu, nu este niciun fel de capcană. Vă repet, eu am fost în opoziţie, am fost consilier local, sunt în continuare preşedintele organizaţiei PSD de la Piatra Neamţ, nu este vorba de niciun fel de capcană. Este aşa cum v-am spus eu lipsa unei anumite seriozităţi. Şi trebuie să recunosc aici şi să-mi fac mea culpa este şi refuzul meu pe care l-am manifestat permanent în astfel de situaţii de a controla votul. Nu mi se pare normal să ieşi din cabina de vot cu buletinul de vot desfăcut şi să-l arăţi la şeful ierarhic superior pe linie de partid. Trebuie să avem o conştiinţă. Eu, în continuare fac parte din această categorie, poate pe cale de dispariţie, de politicieni. Vom vedea mai departe cum decurg lucrurile. Dacă va fi cazul însă voi fi obligată şi eu să aplic acelaşi sistem de lucru”.

La şedinţă au fost prezenţii 22 de consilieri. La votul pentru demiterea lui Dragoş Chitic au fost PENTRU 10 consilieri şi 12 împotrivă (apoi voturile pro Chitic-PNL-Teodorescu au fost 13 şi chiar 15).

Aurelia Simionică şi PSD mizau, la rândul lor, tot pe 12 voturi. Întrebată de numărul de voturi pe care baza, răspunsul Aureliei Simionică a fost: “Pe cel puţin 12. Niciun fel de problemă. Surpriza votului secret aceasta este. Ceea ce însă nu a fost normal a fost faptul că s-a admis amendamentul pe un proiect emis de un grup de iniţiativă, schimbând total obiectul proiectului propus de acel grup. Nu a existat niciun impediment ca şi dumnealor să depună un astfel de proiect, separat, care să fie supus analizei în comisii, da?, pentru că abia aceasta este o lovitură mârşavă şi la limita legalităţii. N-au făcut acest lucru, vom vedea ce va decide instituţia abilitată. Nu e niciun fel de problemă, eu gândesc pozitiv şi rămân cu drag a dumneavoastră, din media, şi mai ales a pietrenilor.”

D.VINCA