De bine despre noul Logo de la TT! Asortat perfect cu fundalul! Pe bune!

Unii – nu mulţi, unul-doi, poate doi şi ceva, dar nu doi şi-un sfert că se interpretează – îi tot critică pe băştinaşii de la Piatra Neamţ (învechiţi, profuiţi, limitaţi, nişte provinciali, domle, ce vrei…) că prea li s-a căşunat pe desenul ăla pe fundal portocaliu de pe steagurile din faţa TT. Da, desenul ăla care oficial s-ar numi „logo-ul lu’ Geanina” (cum zic unii bucureşteni, băieţi dar mai ales fete cu educaţie aleasă şi maniere de pansion).

La cererea acestui public minunat şi numeros (unu, doi, doi şi-un sfert…), Vestea publică astăzi, în ziua de Moş Neculai (când copiii se joaca cu diverse jucărioare, bulinuţe, roticele etc) o ştire absolut pozitivă despre desenul (pardon, logo-ul lui…) bucuclaş.

E o foto-ştire, inspirată de imaginea de mai jos:

Trebuie să recunoaşteţi că pe acest fundal (deci poza să fie făcută nu spre teatru ci spre Parcul Tineretului (mna, şi ăsta se cheamă tot al Tineretului, poate face cineva un logo şi parcului…) desenul respectiv vine de mi-nu-ne! Mănuşă! Perfect! Mai mult ca perfectul!

Dacă e nevoie, încropim şi o motivaţie a pozitivismului noii identităţi, în acest context. Cumulul/interferenţa/adunătura de cerculeţe şi pătrăţele se încadrează perfect în „frame”-ul dat de bradul împodobit, din spate. Luminiţele colorate sunt rotunjoare aşa cum sunt şi cercurile de pe desenul portocaliu. Deci, cu un minim de imaginaţie, putem spune că acele cerculeţe sunt nişte globuri stilizate. degeaba zic cârcotaşii că a fost ucisă tradiţia pentru că globuri – pom de Crăciun – tradiţie, adicătelea…

Pentru cei care vor să vadă globuleţele de aproape, avem şi varianta cu zoom:

Uitaţi-vă în partea de sus a steagurilor unde e pătratul ăla ne-gata! E? ba chiar am putea spune că partea din dreapta (dreptunghiul vertical acum) aminteşte de un băţ. De nuiaua lui Moş Neculai (obicei barbar străvechi care aminteşte de practici inumane, ca să vorbim în şabloanele socialismului tezist contemporan). Dar ar fi vorba de tradiţie, totuşi, nu? Si de ce să nu ne imaginăn că cele două pătrate similare, care se ating la colţuri, desenând parcă un papion, nu contin bomboanele pe care copiii le primesc, de asemenea, de Moş Nicolae.

Să dăm puţină atenţie – tot ca interferenţă fericită de mesaj (mi-a plăcut cuvântul ăsta, „interferenţă”, repetat obsesiv pe un text de pe site-ul TT, sună inteligent, nu?) şi cromaticii. Priviţi fotografoa de mai jos:

Vedeţi cum acest portocaliu vivace are alături (la stâlpul din dreapta) o aură în acelaşi ton? Ce asortare! ce interferenţă! Ce interferenţă a interferenţelor!…

Iar în poza de mai jos, dovada că acest desen se încadrează nu doar cu fundalul bradului multicolor în spate:

Vedeţi ce bine-i şade înconjurat de atâta lumină albastră. pentru cine ştie cum arată hexagonul culorilor, e clar că portocaliu-albastru este un contrast adevărat şi poate şi în ideea asta (a iluminatului ornamental de Crăciun) noua manageră (sună cool „manageră”, nu?) a dat-o pe fundal portocaliu (PDL mulţumeşte din groapă) ştiind că o să apară şi acest albastru de filme SF.

Deci noul logo dă perfect spre Parc, spre zona de magazine, spre trecerea de pietoni din spatele fotografului care a făcut fotografiile de mai sus, fapt care demonstrează că sunt absolut cârcotaşi cei care spun că ar da naşpa spre clădirea Teatrului. Păi mai contează un unghi singur în comparaţie cu celelalte?

În această logică firească a lucrurilor, dacă mai vorbesc mult despre nesincronizarea dintre steaguri şi clădire, nu ar fi exclus ca în aceste vremuri în care imaginea (ambalajul) cică ar conta atât de mult, să nu apară alt creier genial care să propună demolarea Teatrului (a clădirii) şi să plateze acolo vreun templu cu geamuri colorate şi cu luminiţe din astea care să amintească tot anul de tradiţiile sărbătorilor de iarnă.

Primiţi cu sorcova?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns