Dar cu mama moartă a jurnalistului ce-aţi avut?

duo-est (1)

* Postacii din solda ex-colonelului SRI Dan Corneliu Corduneanu calcă şi pe cadavre

Jurnalistul Alex Nechita (care semnează în cotidianul Realitatea Media) şi-a început emisiunea “Starea Presei” pe care o realizează la Tele M Neamţ, marţi dimineaţa, cu o întrebare (rostită şi pusă şi pe banda televizorului): “Dar cu mama moartă ce aţi avut?”.

Alex Nechita a informat telespectatorii Tele M că mama sa e moartă de 7 ani şi şi-a cerut scuze pentru faptul că la o emisiune precedentă a “mâncat” o cratimă de la un titlu pus pe “burta ecranului”.

mama

Gafa „epocală” pentru care postacii lui Corduneanu s-au apucat de scormonit prin morminte

De ce această introducere în emisiune? Pentru că pe siteul neasumat ca şi conţinut editorial dar despre care se ştie că este locul în care scriu postacii din solda ex-colonelului SRI Corneliu Dan Corduneanu a apărut o măreaţă critică la adresa erorii respective iar articolaşul respectiv (semnat, ca de obicei, cu maxima responsabilitate a… pseudonimului) a luat la rând naşul, tatăl şi mama jurnalistului. Că articolul e scris într-un limbaj care stâlceşte limba română mult mai insistent decât biata cratimă lipsă e deja altă discuţie…

După cum am mai amintit, respectivul site este înmatriculat pe numele unui lucrător de la Est TV, post care funcţionează pe o firmă condusă de fostul colonelul Dan Corneliu Corduneanu, ex-şef SRI Neamţ.

corduneanu dan

mostră de „text jurnalistic” emanată de „deontologii” conduşi de directorul cu epoleţi

 

 

 

 

 

 

Daniel Vinca

Nota Bene – Fiica lui Corduneanu a fost promovată şi la Realitatea Media şi la Tele M Neamţ

O chestiune interesantă arată diferenţa dintre Alex Nechita şi cel care scrie acest text, pe de o parte, şi ex-SRI-istul Corduneanu, pe de altă parte.

Mulţi nemţeni ştiu că, până acum câţiva ani, un nume de top în tenisul nemţean şi chiar naţional era Corina Corduneanu, fiica boss-ului de la Est TV (a ieşit din circuitul competiţional acum câţiva ani). La vremea când performanţele şi ea, ca sportiv, era promovată în ziarul Realitatea, Alex Nechita lucra acolo. Mai mult, o bucată din acea perioadă, ziarul respectiv a fost condus de semnatarul acestui text. Şi nu-mi pare rău deloc şi sunt convins că nici lui Alex.

Ca să fie treaba şi mai clară: în cel puţin două emisiuni de la Tele M, Romeo Stoica, antrenorul Corinei Corduneanu, vorbind despre tenisul nemţean contemporan a reamintit de performanţele Corinei. Aceste emisiuni au fost difuzate în ultimele săptămâni, adică şi în perioada în care postacii conduşi de tatăl ei produc, pe acel site măreţ şi anonim, astfel de atacuri descalificante nu doar profesional ci şi uman. Precizare – de o lună, eu, Daniel Vinca, sunt cel care coordonează partea editorială a postului Tele M Neamţ şi atunci când am fost întrebat de colegii mei dacă e vreo problemă cu menţionarea apreciativă a numelui fostei sportive răspunsul a fost clar: nu o amestecăm în războiul “intelligent” al lui taică-su pe Corina, deci numele ei va rămâne menţionat în ştiri sau emisiuni ori de câte a fost menţionat.

………………………………………

Background

Site-ul nSIMTIREA – Est TV – Corduneanu, ex-SRI – Holdingul TCE 3 Brazi

Acest pasaj nu e destinat nemţenilor (ei cunosc situaţia) ci celor din afara judeţului. E un desen foarte simplu, uşor de verificat chiar şi de un poliţist mai slab, chiar şi de unul care s-a vrut în SIPI dar nu a fost acceptat de sistem.

Presa locală a relatat deja că siteul respectiv ar aparţine unui fost cameraman, devenit peste noapte, director de programe (alţii spun că director tehnic) la Est TV. Este vorba despre Bogdan Ionuţ Zaharia, un tânăr cu nu foarte mare vechime în presă, cunoscut doar pentru activitatea de pe Tehnic, în niciun caz ca autor de texte (jurnalistice sau de alt fel). Sau poate o fi un talent ascuns sau o fi publicând “sub acoperire”, dar nimeni din presa din Neamţ sau de la Bacău (unde a lucrat o scurtă perioadă de timp) nu-l ştie de reporter ori redactor ci de cameraman.

Est TV funcţionează (şi aşa e menţionat şi în documentele CNA, inclusiv în celebra Decizie prin care i s-a aplicat amenda de 200.000 lei – două miliarde de lei vechi!!!) pe firma INFO TOTAL PRESS SRL. Bazele de date consultate nu de mult (vezi foto) relevă că administratorul firmei este… este… (suspans!) CORDUNEANU CORNELIU DAN. Adică fostul colonel SRI. (textul complet – vestea.net/fost-sef-sri-si-alti-locotenenti-ai-lui-culita-tarata-atac-dur-la-sipi-neamt)

 

 

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Dar cu mama moartă a jurnalistului ce-aţi avut?

  1. Nu stiu despre acest domn Corduneanu, dar va spun sigur ca baiatul ala nu are nicio treaba cu site-ul. Am verificat si eu la Rotld (eram curios cine e in spatele „superbului” site pamfletar), iar proprietarul domeniului nu era el. Eu va stiu de mult timp ca un bun jurnalist si tind sa cred ca ati verificat informatiile de fiecare data.

  2. Stimate cititor, identitatea proprietarului domeniului nu e publica, deoarece este vorba de o persoana fizica. Identitatea poate fi obtinuta de la ROTLD numai in baza unei cereri intemeiate, cerere pe care nu cred ca ati facut-o. Oricat ati incerca sa il scoateti nevinovat pe pusti, el este proprietarul site-ului si are o raspundere in acest sens.

  3. Pingback: “Adevăratul agent al KGB din Neamţ” dat în primire de protestatarul Ţuburlui. E vorba  de ex-colonelul SRI... - vestea.net

Lasă un răspuns