Dansator dedicat! A urcat pe scenă cu proteză externă la picior!

Profesioniştii îşi fac treaba fără a cauta scuze pentru eventuale eşecuri ci căutând soluţii să dea maximum de randament chiar şi în situaţiile mai puţin prietenoase. A dovedit-o duminică seara, la spectacolul din ziua 1 a Tîrgului de Crăciun la Neamţ, unul din cei doi dansatori ai lui Faydee care, timp de mai bine de 40 de minute a dansat ca un titirez deşi avea pe un picior ditamai proteza ortopedică externă. Adică piciorul îi era prins în două „menghine”, deasupra şi dedesubtul genunchiului, care, la rândul lor, erau prinse între ele cu două şuruburi care permiteau rotaţia.

Din cauza luminilor de la scenă, marea majoritate a spectatorilor nici nu au realizat că dansatorul respectiv are respectivul accesoriu, cu atât mai mut cu cât el şi colegul lui chiar au avut o prestaţie foarte dinamică şi complexă. Şi nimic nu a trădat că tânărul are o problemă serioasă, el folosind membrul respectiv şi ca picior de sprijin:

După spectacol, întrebat despre proteză, băiatul de 19 ani a spus că a suferit mai demult o fractură de menisc pentru care a fost operat şi că acum s-a ales, de curând, cu o ruptură de ligamente şi e din nou suspect de o nouă fractură de menisc. Poate că unora li se pare un gest inconştient că în situaţia aceasta tânărul urcă în continuare pe scenă dar, din câte ne-a spus aşa, mai pe şoptite, un alt membru al echipei lui Faydee, tânărul se întreţine din aces job şi astfel poate urma şi studiile.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns