Daniela Soroceanu, mai tare decât PNL Neamţ! 4 prefecţi noi, NU şi la Neamţ!

Deşi Daniela Soroceanu era anunţată de către unii liberali nemţeni, imediat după investirea Guvernului Orban ca făcând parte din primul lor de prefecţi care vor fi demişi, şedinţa de Guverm de vineri arată că aceasta rezistă.

3 prefecţi au fost demişi ieri (Ilfov, Mehedinţi, Caraş-Severin) şi alţi 4 au fost numiţi (pe cele 3 locuri vacante plus pe al 4-lea, la Suceava) însă, conform unei ziceri clasice, „coafura doamnei Soroceanu a rezistat”.

În aceste condiţii, evident că vineri seara au ieşit la suprafaţă diverse comentarii sau variante. Una dintre aceste ipoteze viza o posibilă reevaluare a Danielei Soroceanu de către liberalii din Neamţ, după modelul deja patentat (în vremea defunctului Culiţă Tărâţă de la UNPR, ca secretar al judeţuşui, aceasta i-a „boxat” la greu pe PSD-işti şi, în ciuda răzbunărilor promise, aceasta a rămas secretar şi când PSD a ajuns la butoanele CJ ba, mai mult, pe aceeaşi filieră politică a ajuns prefect).

Greu de crezut că toţi liberalii nemţeni, mai ales cei din CJ au fost loviţi brusc de o schimbare totală a sentimentelor faţă de prefectul pe care, cu puţin timp în urmă, era acuzat de ei ba de nelegalităţi evidente (cazurile Alui Gheorghe şi Dulamă) ba de alte subiecte la fel de interesante. Sau că au uitat cum îi punea la punct, pe câte „doi dintr-o lovitură”:

O altă ipoteză vizând o anume protecţie dintr-o zonă liberală punctează o anume coincidenţă: prefectul Soroceanu a beneficiat de presă favorabilă fix dinspre redacţiile care au conferit un tratament „mămos” şi unui anume senator liberal. Evident că e vorba de ipoteze doar, câteva din nenumăratele posibile.

Între timp, bursa pariurilor vehiculează drept posibil (totuşi) înlocuitor nu doar numele lui George Lazăr ci şi pe cel al unui fost prefect sub guvernare PDL.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns