Daniel Olteanu (ALDE): „România crizelor fără sfârșit: țara arde și vinovații se piaptănă!”

Din postura deloc convenabilă de partid neparlamentar, ALDE se arată preocupat de crizele care macină România. O arată Daniel Olteanu, președintele ALDE, în articolul „România crizelor fără sfârșit: țara arde și vinovații se piaptănă!”.
Olteanu trece în revistă problemele majore care au devenit crize acum și care îi afectează pe români: Sănătate, Scumpiri, Energie, Politică, Abuzuri, Lipsa de solidaritate:
<Nicicând nu le-a fost mai greu românilor ca acum, când lanțul crizelor se strânge de la o zi la alta și mătură totul:
❎ 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐒𝐀𝐍𝐈𝐓𝐀𝐑𝐀̆ a pus doliu peste România: avem cei mai mulți morți de COVID19 din Europa, alături de vecinii din Ucraina, iar numărul foarte mare al infectărilor ne arată că faza de platou e încă departe. Spitalele rămân fără oxigen unul după altul, dovada supremă că întregul sistem de sănătate se sufocă.
❎ 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐒𝐂𝐔𝐌𝐏𝐈𝐑𝐈𝐋𝐎𝐑 face prăpăd în buzunare: valoarea coșului lunar de cumpărături a luat-o razna, e mai mare cu 10% față de septembrie, în timp ce pensiile, salariile și alocațiile au rămas blocate în promisiunea unor creșteri la nivelul inflației (!). În fața avalanșei de prețuri ridicate, românii abia își împart sărăcia între alimente și medicamente.
❎ 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐄𝐍𝐄𝐑𝐆𝐄𝐓𝐈𝐂𝐀̆ a lăsat deja în frig mai multe orașe din țară. Subvenția la gigacalorie e ca o glumă nesărată: prea mică pentru nevoile românilor în această iarnă, în care facturile vor exploda, prea mare pentru posibilitățile statului, ca să devină o soluție pe termen lung.
❎ 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓𝐈𝐂𝐀̆ a fost lovitura care a aruncat România în haos. Neguvernată, țara a fost înghițiță pur și simplu de valul 4 de Coronavirus. Două luni de criză politică au însemnat, până acum, peste13.500 morți de COVID19 și sute de mii de noi cazuri de infectare.
❎ În tot acest timp, 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐀𝐁𝐔𝐙𝐔𝐑𝐈𝐋𝐎𝐑 lovește în drepturile și libertățile fiecărui român, vaccinat sau nevaccinat, pe care statul îl obligă să se conformeze unor restricții din ce în ce mai dure. A abuza de biciul legii este expresia acelor autorități care au eșuat în atribuțiile lor constituționale și dau din colț în colț când vine vorba despre vinovați, sancțiuni, demisii.
❎ Deasupra tuturor, 𝐂𝐑𝐈𝐙𝐀 𝐃𝐄 𝐒𝐎𝐋𝐈𝐃𝐀𝐑𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄 care macină România la temelii, fiindcă dezbinarea dintre oameni, atât de nefirească nouă, a devenit strategie națională. Cum? Prin minciună, manipulare, sărăcire, abuzuri.
V-ați jucat de-a guvernarea și ați pus coroană de ghimpi pe capetele românilor!
Acum, cu hățurile scăpate de sub control, unde vreți să duceți România?
Am înțeles, principiile incompetenților sunt «morții sunt de vină!» și «scapă cine poate!».

Dar ce faceți cu România? Sau ne-ați transformat deja în colonie și dăm socoteală la altă poartă?>

V.N.

Lasă un răspuns