D.N.A. ia la verificat sacii de bani daţi ca subvenţie pe păşuni, de A.P.I.A.

subventie apia pasune

Miliarde şi miliarde de lei vechi intră anual în conturile asociaţiilor care au în concesiune suprafeţe de păşune prin contract cu Consiile Locale. Înmulţiţi numai cele 78 de comune din Neamţ cu câte 2-3 asociaţii (sau firme), sau chiar mai multe de pe teritoriul unei comune şi abia veţi reuşi să vă imaginaţi sumele care, conform legii, ar trebui utilizate EXCLUSIV pentru întreţinerea acestor păşuni.

În ultimul timp a început să se vorbească şi prin Neamţ despre acuzaţii de deturnare de fonduri (banii aceştia vin de la Uniunea Europeană), despre diverse matrapazlâcuri presupuse a fi făcute de liderii de asociaţii (uneori în combinaţie cu unii primari). Sau despre neînţelegerile dintre aceşti lideri şi membrii asociaţiilor care s-au trezit că după ce au semnat că intră în aceste forme asociative, după ce animalele lor au fost bune la inventarul zoo pentru concesiune, deci, apoi, pentru redevenţă, onor preşedinţii de asociaţie refuză să le mai prezinte vreun raport real, să le mai răspundă la întrebări.
Dincolo de scandalurile deja publice (Grinţieş, Zăneşti, etc), de unele agitări de spirite prin consilii locale sau pe la DNA, informaţiile care parvin recent vor da bătăi de cap şi altor preşedinţi de astfel de asociaţii şi unora aflaţi în spatele acestor interesante afaceri.
Deocamdată, anunţăm doar atât: au şanse mari să ajungă la adresa Ştefan cel Mare, nr. 4, Bacău şi alţi beneficiari (din acte sau reali) ai acestor fonduri. Adresa de mai sus este cea la care se află sediul DNA Bacău, pentru că, aşa cum am mai spus, competenţa anchetelor revine procurorilor anticorupţie, fiind vorba de fonduri europene.

La ce legende contemporane circulă despre mărimea fondurilor deturnate, credem că nu se pune problema pentru plata avocaţilor. Recomandare: căutaţi avocaţi buni, chiar dacă sunt mai scumpi!

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “D.N.A. ia la verificat sacii de bani daţi ca subvenţie pe păşuni, de A.P.I.A.

  1. Numai furaciuni se fac la acesti bani. Sa vina DNAul si la Zanesti sa-i controleze pe toti anii din urma.

Lasă un răspuns