Cutremurător! Suspiciune de viol între doi băieți de la Școala Specială Roșca! Directoarea Bălțătescu… nu ar fi știut nimic 4 zile!

Un nou caz cutremurător zguduie Școala Specială Alexandru Roșca din Piatra Neamț, de data aceasta fiind vorba de o suspiciune de viol al cărei victimă ar fi un băiat de 14 ani. Agresorul, alt băiat, de 17 ani, care pleacă și vine când vrea în Școală (denumirea oficială – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca, instituție cu dublă subordonare: și către ISJ și către CJ/DGASPC).

Informația a ajuns la vestea pe surse, printr-un mail cu câteva informații zgârcite din care o parte au putut fi confirmate rapid. Oficial (veți vedea de ce OFICIAL!) cazul ar fi bubuit duminică, la 4 zile după presupusa agresiune (care ar fi avut loc miercuri, 25 mai 2022). Practic tăvălugul ar fi fost stârnit de Florentina Moise, inspectorul-general al ISJ Neamț care duminică după-amiaza a descins la Școala Specială într-o verificare inopinată. Și, de aici, ar fi fost anunțate alte instituții (CJ Neamț, DGASPC) și astfel acum ar fi în curs o anchetă administrativă de specialitate derulată de Serviciul pentru copilul maltratat (din cadrul Protecției Copilului).

În mod normal, un astfel de caz trebuia anunțat DE ÎNDATĂ la Poliție și Parchet de către cei de la DGASPC pentru a preveni orice încercare (potențială) de ștergere a urmelor sau de mușamalizare.

Surse Vestea spun că, la fel ca în alte cazuri similare, directoarea Școlii, Irina Bălțătescu ar fi declarat deja că nu a știut nimic despre acest caz (nici măcar ca suspiciune) până duminică după-amiaza.

Nimic nou.
În august 2015, un băiat de 13 ani se îneca în Canalul Hidro de la Pângărați. Apoi avea să se afle că băiatul era rezident la aceeași Școală Specială Roșca. Apoi că el era plecat din Școală de câteva zile, fără a fi învoit. Apoi că… dispariția lui nu fusese anunțată la Poliție, fapt confirmat la acel moment de reprezentanții IPJ. Mai mult, acel băiat nu figura de o lună la IPJ la dispariții deși ancheta jurnalistică derulată atunci de Vestea releva că el a avut mai multe astfel de evadări în intervalul menționat.
La acea vreme, Vestea anunța cum angajații (potențiali martori) erau timorați cu perspectiva amenințătoare a desființării internatului (deci pierderea locurilor de muncă) și cum unii copii erau împrăștiați la alte case de Copii. Inclusiv copilul care era împreună cu cel înecat în ziua tragediei.
La acel moment, cazul a fost clasat convenabil pentru toată lumea iar Irina Bălțătescu este directoare și în ziua de azi.

Contactată telefonic de Vestea, Florentina Moise (șefa ISJ Neamț) a declarat că nu poate oferi nicio informație despre cazul de acum, de suspiciune de agresiune sexuală, întrucât este în curs ancheta celor de la DGASPC.

Vom reveni

Daniel Vinca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.