Cutremur prin spitalele din Neamţ / Demisie la Târgu Neamţ, zvonuri similare la Piatra Neamţ şi…

spital neamt

Spitalele din judeţul Neamţ intră în noul an sub zodia schimbărilor de şefi sau, cel puţin, a discuţiilor pe acest subiect.

La finele săptămânii trecute, a fost oficializată demisia directorului Spitalului orăşenesc Târgu Neamţ, măsură despre care se vorbea deja din luna decembrie. Motivele oficiale ar ţine de comunicarea dintre cadrele medicale, dintre conducerea Primăriei şi cea a Spitalului etc. Neoficial ar putea fi vorba despre o “boală” mai veche a unor directori de spitale care confoundă unitatea sanitară publică cu un fel de cabinet particular şi nu reuşesc să înţeleagă rolul Consiliului de Administraţie şi subordonarea pe care o au faţă de C.A.
Acelaşi “virus” ar putea să-i cauzeze unele “suferinţe” şi managerului Spitalului Judeţean Neamţ. Zvonuri despre o înlocuire a actualului director circulă deja de câteva săptămâni. Cert e că unitatea sanitară cea mai mare din judeţ nu are nici ea antecedente tocmai pozitive în ce priveşte relaţia cu C.A. Ba, mai mult, acum ceva timp, la Spitalul Judeţean a avut loc un protest unic: membrii unui sindicat s-au adunat spontan, răţoindu-se la membrii C.A. aflaţi în conflict deschis cu directorul spitalului. Coincidenţa face ca lidera “Sanitas” să fi fost numită, la acel moment, de puţin timp, director al Ambulatoriului din organigrama Spitalului, astfel că “spontaneitatea” şi “obiectivitatea” protestatarilor au suportat evidente comentarii.

La Roman a fost în urmă cu vreun an schimbare de director, atunci picătura care a umplut paharul fiind un concurs pentru angajări… La Spitalul Bicaz, abia redeschis, e conducere proaspătă dar nici în oraşul de sub Baraj nu sunt excluse surprize…
Una peste alta, dacă pacienţii acuză în continuare nu atât calitatea actului medical cât respectul care li se arată (simt că nu sunt trataţi cum trebuie până nu bagă mâna în portofel, că nu sunt informaţi despre diagnostic etc), administraţiile locale sunt iritate – prin membrii C.A. – trimişi la spitale, pe managementul tip P.F.A. practicat de medicii ajunşi directori. Altfel spus, unii directori alta spun în şedinţele din C.A. şi alta fac, cele mai multe sesizări vizându-I în ceea ce înseamnă achiziţiile sau concursurile de angajări.

Surse bine informate sugerează că “unda seismică” care vizează unităţile sanitare spitaliceşti ar putea face victime colaterale în sistem, inclusiv la Casa de Asigurări de Sănătate şi la DSP…

vestea.net

One thought on “Cutremur prin spitalele din Neamţ / Demisie la Târgu Neamţ, zvonuri similare la Piatra Neamţ şi…

Lasă un răspuns