Cutremur la Spital! „Groparul” Ghineț „dezgroapă” banii încasați de băieții deștepți! Achizițiile, la vedere!

Cutremur pentru „băieții deștepți” conectați la țeava de bani publici de la Spitalul Județean Neamț: noul manager interimar, Marius Ghineț a propus și Comitetul Director a aprobat ca toate achizițiile publice făcute de instituția respectivă să fie publicate pe siteul Spitalului. Și cele „clasice” dar și cele „foarte interesante” realizate în perioada Covid, adică fără procedurile clasice (licitații) ci doar prin achiziție directă.

Decizia „groparului” Ghineț (cum s-au grăbit să-l numească nu doar cei seduși de glumița respectivă ci mai ales cei deranjați de aflarea adevărurilor sau servitorii acestora, inclusiv din presa nemțeană) dă deja bătăi de inimă și unor furnizori care au beneficiat de aceste achiziții cu dedicație dar și complicilor lor de pe statul de plată al Spitalului. Că nu crede nimeni că au fost recepționate și plătite, așa, din eroare, halate de unică folosință care se rupeau numai cât le îmbrăcai sau alte materiale din acestea de protecție livrate de furnizori care, până mai ieri, nu aveau nicio treabă cu acest domeniu…

Mai jos, documentele care transformă, real, achizițiile publice de la spital în proceduri transparente:

 

Între timp este foarte posibil ca numirea directorilor Spitalului Județean să redevină apanajul Consiliului Județean Neamț. Rămâne de văzut dacă, în momentul în care vor fi numiți alți directori, prin semnătura șefului CJ, decizia de transparentizare de azi mai rămâne valabilă sau se vor găsi N motive pentru a fi anulată.
Câteva viitoare motive ar putea fi invocate din seria de mai jos:
-nu avem suficient personal pentru asta, că și pe la TESA au alte sarcini…
-consumăm prea mult curent la scanner
-nu ne dau voie firmele private că au zis că au dat altceva…
-nu duce siteul atâtea documente, e slab hostingul etc…
-NU! Pentru că vrem și putem!

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Cutremur la Spital! „Groparul” Ghineț „dezgroapă” banii încasați de băieții deștepți! Achizițiile, la vedere!

  1. O să vedem si cati bani lua familia Iosub prin firma aia unde e asociat si acel Ciprian Balmus?

  2. Transparență înseamnă să publici tot. Orice altceva este propagandă.

  3. Sa publice repede toate achizitiile…ca, in cateva zile, ȘOSEȚEL va schimba conducerea :)))

  4. Din pacate da, revine Arsene ca si stapan si isi pune iar slugile la conducere.Dupa asta,toate achizitiile iar se vor face corespunzator,cu parandaratul normal si calitate zero.

  5. Pai , e cam gata cu dl. Ghinet, dar are sansa sa implementeze aceeasi transparenta la Publiserv!

Lasă un răspuns