Curtea Domnească, gătită de Sărbătoare! Scări rulante blocate, cioburi de sticlă, mozaic spart, cişmele cu aer!

Duminică, 22 aprilie, la Piatra Neamţ are loc „Sărbătoarea Curţii Domneşti” şi, după cum anunţă organizatorii pe pagina evenimentului special creat pe faceboo, „Centrul Istoric al municipiului Piatra-Neamț va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare medievale”.

Cu siguranţă că, în afară de atelierele meşteşugăreşti sau de îndemânarecare vor apărea de dimineaţă (foarte frumos!), a steagurilor medievale alăturate tricolorului care decorează Primăria din data de 24 ianuarie (sincere felicitări!)…

… pietrenii şi turiştii care vor fi Duminică la Curtea Domnească vor aprecia şi implicarea gospodărească a celor care conduc Primăria Piatra Neamţ. Mulţi dintre spectatori vor veni pe scările dinspre Parcul Tineretului şi vor urca pe treptele pe care sunt întâmpinaţi cu următorul decor:

Vor fi şi din cei care vor ajunge la Platoul de la Turnul lui Ştefan cel Mare din parcarea subterană sau de la scările de peste drum de Liceul Rareş. Alţi bani, altă distracţie, alte imagini memorabile:

In imaginile de mai sus a’i recunoscut treptele de la scara fixă care este paralelă cu cele două scări rulante. Bietele de ele, aşa cum le ştiţi, ca şi anul trecut sunt defecte şi blocate. Poftim  probă de spirit gospodăresc:

Să mai spunem că geamul de la o balustradă de la o scară rulantă a fost spart şi că cioborile zac la locul faptei? Nu spune, arătăm:

Nu am mai intrat pe la celebrele toalete din parcarea subterană însă sperăm că, duminică, spectatorii cu oarece nevoi să nu se minuneze şi la acestea. Dar pentru că e anunţată vreme frumoasă şi caldă, recomandăm tuturor să vă luaţi o sticlă mare de apă la voi. Da, v-aţi prins, celebrele cişmele din faţa Muzeului Cucuteni nu ofereau nicio picătură de apă la momentul realizării fotografiilor, adică în după amiaza zilei de sâmbătă, 21 aprilie, pe la ora 19,34 (după cum spune exif-ul):

Primarul Dragoş Chitic nu trebuie să ia de bune fotografiile de mai sus, se poate baza pe sfetnicii lui (oficiali şi neoficiali) care îi vor spune că e vorba de nişte trucaje ordinare. Dacă ar fi făcut însă în ultimele zile câţiva paşi pe la Curtea Domnească ar fi văzut cu ochii lui cum stau lucrurile, nu doar realitatea roz-bombon pe care i-o tot prezintă UM Propaganda.

Drept e că nu e vorba de cratere sau de tranşee, ba chiar de câteva detalii minore, după cum ar spune unii. Păi dacă e aşa, de ce nu au fost remediate, mai ales că în acest perimetru e celebrată o sărbătoare a Curţii Domneşti? Tot drept e că un primar (un manager, în general) nu trebuie să le rezolve şi să le monitorizeze el pe toate. De asta are subordonaţi, fel de fel de directoraşi, consilieri, sfetnici…

Poate, pe viitor, ca să nu mai aibă cârcotaşii ce poza şi ce fotografia, ar putea recurge Dragoş Chitic la o soluţie inedită. Să împartă plutonul de pricepuţi de lângă el două „taberi large”, vorba poetului: unii care chiar văd problemele şi au şi soluţii viabile şi ceilalţi care sparg normele la selfie şi feibucăreală.

Pietrenii ştiu dar e bine să afle şi turiştii: imaginile din fotografiile de mai sus nu au apărut ieri-alaltăieri. Sun vechi de luni şi luni, altele de peste un an. Şi zac aşa, ca nişte vestigii de patrimoniu, chiar la câţiva metri de geamul în spatele căruia este biroul primarului.

D.V. / foto: Vestea (sâmbătă, 21 aprilie 2018, orele 19.00-20.00).

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Curtea Domnească, gătită de Sărbătoare! Scări rulante blocate, cioburi de sticlă, mozaic spart, cişmele cu aer!

  1. cu ce e mai guna gașca de peneliști? cu nimic numa cu numele in rest acelasi jaf aceeasi nepasare aceeasi imbuibare si minciuna – ailalti as comunisti care trebe arsi pe rug da ei as liberalii capitalismului prea marit care trebe aplaudati – toti o apa si un pamant

  2. De regula, usile de la parcarea subterana sunt blocate in week-end!In schimb se tolereaza parcarea neregulamentara in pasaj fapt care va duce sigur la un accident groaznic!

Lasă un răspuns