Curtea de Conturi: DEZMĂȚ FINANCIAR la Publiserv în mandatul super-managerului Elena Boengiu

Fără număr! – precum banii aruncați lăutarilor sau maneliștilor, așa curgeau la Publiserv (firmă a Primăriei Piatra Neamț) anumite plăți sub înțeleptul management asigurat de super-directorul Elena Boengiu.

Piesă de bază în administrarea Gheorghe Ștefan-PDL din Piatra Neamț (consilier local, director general Urban SA, apoi director general, apoi director executiv la Publiserv), Elena Boengiu a fost moștenită, practic, de administrația Dragoș Chitic de la predecesorul actualului primar.

Elena Boengiu a rămas în funcția supremă de la Publiserv (firma care primește cei mai mulți bani de la Primărie), mai întâi în mandatul de primar interimar al lui Dragoș Chitic. E clar că Boengiu se afla în grațiile Puterii de la ora respectivă, adică a PNL Piatra Neamț (organizație la care Chitic avea să ajungă președinte în scurt timp după ce s-a înscris în PNL pentru a rezista tentativei de înlocuire a primarului interimar pusă la cale de PSD prin 2015).

Alegerile din 2016 aveau să aducă un mandat „plin” lui Chitic dar, în primă fază majoritatea din CL (cea care, pe filiera AGA-CA, poate schimba directorii) avea să fie PSD-ALDE-PMP. În aceste condiții, PSD își adjudecă, pentru Adrian Niță, funcția de directorul general dar cum Elena Boengiu nu putea rămâne fără funcție, este inventat pentru ea funcția de director executiv. De ce a primit, la acel moment, Boengiu acel post inventat cu dedicație? Unii spun că nu musai relația bună cu Dragoș Chitic a primat atunci ci orientarea rapidă spre PMP…

În toată perioada în care Boengiu a fost dirijor unic la Publiserv s-au dat – zice Curtea de Conturi! – sume importante ca indemnizații, premii, bonificații, bonuri de masă în mod NELEGAL. Iar de unii din acești bani a beneficiat și… Elena Boengiu care oricum avea o super-leafă.

În documentele de mai sus, apare, la ultimele două puncte subliniate și Niță, cel care preluase funcția lui Boengiu și, probabil, în primă fază (nu că asta l-ar exonera) a condus la indicațiile și pe apucăturile doamnei respective.

Vestea va publica, cât de curând, și alte subiecte legate de managementul care poate fi etichetat de la „discutabil” la „dezastruos” pe care Elena Boengiu dar și alți „dinozauri politico-administrativi” l-au aplicat, în perioadele lor de glorie (care pare să nu fi apus definitiv) în detrimentul orașului/județului, prin tocarea banului public cu o profundă lipsă de respect față de contribuabili.
Cu sume și mize mult mai mari, de sute și sute de mii de lei, adică e vorba de miliarde și miliarde de lei vechi.

Vom reveni.

Daniel Vinca

Nota Bene – Documentul oficial de mai sus care face referire la ILEGALITĂȚILE constatate de Curtea de Conturi și la impunerea unor măsuri pentru recuperarea prejudiciilor este o hotărâre AGA.
Evident că orice persoana care apare în document și în articol, beneficiază, conform cutumelor de bune practici, de dreptul la replică pe care îl poate remite spre adresa de mail a Redactiei.

 

 

3 thoughts on “Curtea de Conturi: DEZMĂȚ FINANCIAR la Publiserv în mandatul super-managerului Elena Boengiu

 1. Si ma rog cum sunt trasi la raspundere cei care au produs acest dezmat financiar?

  Cind si cum se recupereaza banii sifonati datorita acestui dezmat financiar?

  Nu asta ne intereseaza?Ce,trebuie sa vina nulitatile corupte de la Curtea de Conturi ca sa ne spuna ce stie toata lumea si anume ca se fura peste tot in institutiile acestui stat esuat?

  Inca o institutie inutila platita pe bani grei alaturi de SRI/IPJ/DIICOT/ANI/PARCHET care patroneaza toate hotiile si evaziunea fiscala din aceasta tara.

  Totul e un circ patronat de securisti.Nimeni nu raspunde pentru nimic,toti hotii ramin cu banii furati.

  Noi cetatenii raminem cu paguba.Noi platim tot.

 2. Deja,a intervenit prescrierea(>3 ani),pentru „grosul” sumelor datorate ?!

Lasă un răspuns