Cursuri reale, fără condiționarea vaccinării profesorilor, în 69 de UAT-uri din Neamț


Elevii din 69 de UAT-uri din județul Neamț (din totalul de 83) merg de luni la școală, fizic, fără a mai exista condiționarea pragului vaccinării cadrelor didactice, conform HCNSU 105 emis astăzi și care urmează a fi validat de guvern.
Este vorba despre acele comune și orașe unde incidența Covid este sub 3 la mie, iar în Neamț, conform datelor de azi de la Prefectură, 69 de UAT-uri sunt sub 3 la mie.

„Art.1 – Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se menționează în ordinul CNSU de azi.

V.N.

Lasă un răspuns