Cursuri de chitară-folk cu Coşerariu la Piatra Neamţ! Gratuitate în decembrie! Înscrierile continuă!

Ceea ce în urmă cu câteva luni părea doar o idee frumoasă, a prins contur: cursuri de chitară-folk, la Piatra Neamţ, cu Marius Coşerariu, cel mai cunoscut folkist din Neamţ la acest moment.

Coşerariu şi conceptul EU CRED (Asociaţia Culturală de la Taşca) au descălecat la Piatra Neamţ încă din luna noiembrie, au avut loc deja înscrieri (dar acestea continuă), a şi fost o primă întâlnire cu învăţăceii şi cu părinţii acestora dar şi un prim curs. Iar pentru că scopul principal nu este – ca în alte cazuri – umplerea vreunui cont cu banii părinţilor, noiembrie şi decembrie au fost declarate luni cu taxe zero (urmând ca apoi să fie o taxă care să acopere măcar deplasarea instructorilor şi cheltuielile cu spaţiul). Deocamdată Coşerariu vine săptămânal la Piatra Neamţ pe benzina lui, cursurile sunt pro-bono iar spaţiul a fost pus la dispoziţie, pentru început, gratuit, de către… prieteni.

Fotografiile din acest articol arată atmosfera de la ultimul curs, cel de săptămâna trecută. În care s-a lucrat pe măsuri de bază şi pe… colinde. Colinde pentru că, dedicat şi „nebun” cum îl ştie lumea, Coşerariu vrea să urce ŞI cu aceşti copii pe scena Târgului de Crăciun de la Neamţ. „Ei sunt la început, au foarte multe de învăţat. Unii au mai pus mâna pe chitară, alţii au făcut abia acum acest pas. Dar nu diferenţele dintre ei sunt importante ci ceea ce îi uneşte, pasiunea pentru chitară şi folk. Ca într-o echipă. Şi da, voi urca şi cu ei pe scena Târgului de Crăciun – sper să aibă loc! – şi vom colinda şi în alte spectacole. Nu doar cu ei ci îi voi uni cu elevii de pe Valea Bicazului, pe care îi instruiesc împreună cu doamnele Marin şi Ropotoaia şi vom face o echipă şi mai mare. Pentru că în paralel cu depinderea tainelor chitarei şi a muzicii folk, ei trebuie să capete şi încredere în ei, să vadă ce înseamnă când ai în faţa ta public, câteva zeci de oameni, sau sute, sau mii. Să înveţe că un artist are un comportament demn şi civilizat, nu aere de mare vedetă, să înveţe să-şi respecte colegii cu care fac echipă dar şi pe organizatorii de evenimente, dar şi publicul şi pe toţi cei care mai sprijină, cât de cât, fenomenul cultural”, spune Marius Coşerariu, cel cunoscut în toată ţara drept „poliţistul folkist” şi ca unul dintre producătorii videoclipului „Stăpâni la noi acasă”, cel mai cunoscut videoclip (cu piesă muzicală) produs la Neamţ, cu peste 1.200.000 de vizualizări în paginile de facebook în care a fost postat.

Înscrierile continuă şi în toată luna decembrie. Pentru relaţii suplimentare şi înscrieri – tel. 0757.196506 (Marius Coşerariu).

 

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns