Jenant! Culiţă Tărâţă se caţără pe cadavrul Pieţei Centrale

tarata10

Culiţă Tărâţă dărâmă, din nou, orice record de făţărnicie, ducând politicianismul ieftin şi mincinos dincolo de orice limită: fix la ora la care, la sediul PSD, viceprimarul Aurelia Simionică declara că, foarte probabil, ministru Liviu Dragnea “va semna chiar azi dispoziţia de alocare a finanţării, prin CNI, a sumei de bani necesară pentru reconstrucţia Pieţei Centrale”, baronul din fruntea CJ Neamţ anunţa, printr-un comunicat de presă ce demersuri va face el la Guvern pentru obţinerea banilor.

<<” (…)Restul sumei necesare pentru refacerea pieţei o vom obţine de la guvern, implicându-mă direct în rezolvarea acestei probleme. Îmi doresc din tot sufletul ca lucrările de refacere a pieţei centrale din Piatra neamţ să se finalizeze în acest an”, a declarat preşedintele  Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Culiţă Tărâţă>>, este menţionat într-un comunicat de presă remis ieri de purtătorul de cuvânt de la CJ.

Altfel spus, după 10 săptămâni de la incendiul care a mistuit Piaţa Centrală, interval în care nu a suflat niciun cuvinţel despre subiect şi nu a făcut niciun demers, Tărâţă a fost lovit azi, brusc, de subiect. Comunicatul respectiv anunţa, în prima parte, că preşedintele CJ propune alocarea unei sume de bani (1.500.000 lei, cam 7 la sută din necesar). Foarte bine, că e nevoie pentru infrastructura pieţei, poate pentru cofinanţare, că suma estimată de municipalitate este de 18.000.000 lei.

În tot acest timp au tot vorbit despre obţinerea banilor din surse guvernamentale ba prefectul Vlad Angheluţă, ba viceprimarul Aurelia Simionică, ba deputatul Ionel Arsene. Şi nu numai au vorbit. Astfel, prefectul înaintase la Guvern o propunere de Hotărâre de Urgenţă iar apoi viceprimarul Simionică a înaintat o altă ducumentaţia la CNI (Compania Naţională de Investiţii, din subordinea Ministerului Dezvoltării). Aurelia Simionică a făcut apoi multe drumuri la Bucureşti şi a declarat de n ori (şi în conferinţe de presă şi la emisiuni tv) de ce au fost necesare aceste drumuri, ce corecţii a necesitat proiectul sau sprijinul acordat la instituţiile centrale de deputatul Arsene.

Şi brusc, în ziua în care Simionică anunţă că proiectul e la câţiva milimetri de pixul care dă aprobarea s-a trezit şi Tărâţă să spună că… va face el demersuri la Guvern. Exact ca un suporter al Naţionalei care spune că echipa a câştigat pentru că a băut el bere în faţa televizorului.

De fapt, prima parte a citatului din comunicat este superelocvent pentru demagogia ieftină a lui Tărâţă: “Doresc să mă implic direct şi nemijlocit în această acţiune, fiindcă întotdeauna am fost alături de oameni, mai ales  când au necazuri…”. Probabil că această grijă pentru oamenii cu necazuri au resimţit-o şi miile de salariaţi care după Privatizarea Petroforest (cumpărată de Culiţă Tărâţă) au rămas fără locuri de muncă de au fost nevoiţi să plece prin străinătate la cules căpşuni sau la slugărit babe…

Oricum, faptul că Tărâţă anunţă că se implică el într-o problemă deja rezolvată de alţii arată că fie, uneori, bunul simţ e total parallel cu politica, fie, la un moment dat, Dumnezeu le ia minţile unora…

D.V.

One thought on “Jenant! Culiţă Tărâţă se caţără pe cadavrul Pieţei Centrale

  1. OMUL ASTA E DISPERAT DUPA PUTERE. I SE CLATINA IMPERIUL SI AR FACE ORICE SA RAMANA PRIMSECRETAR LA JUDET. NU ARE NICI UN DUMNEZEU!!!

Lasă un răspuns