CUM L-A „ÎNGROPAT” DANIELA SOROCEANU PE CULIŢĂ TĂRÂŢĂ

daniela soroceanu

Subiectul conflictului de interese care l-ar putea costa funcţia pe Culiţă Tărâţă (vezi articolul din Realitatea, aici, sau din vestea.net, aici) poate căpăta un înţeles aparte dacă se merge la cauză. Cum a ajuns baronul Tărâţă să-şi pună funcţia în pericol pentru un vot la un proiect unde se putea abţine, bine merci?
Evident că o vină principală îi revine celui în cauză dar, la o privire profundă, nu poate fi omisă nici vinovăţia specialiştilor, a sfetnicilor care ar fi trebuit să-l tragă de mânecă.
Ori în condiţiile în care, direct sau indirect, se tot vorbeşte de conul de umbră în care s-ar afla unii consilieri angajaţi la Cabinet Preşedinte (sau apropiaţi personali) se pune, totuşi, întrebarea ce au făcut cei de părerile cărora, totuşi, Tărâţă mai ţine cont.
Sursele vestea.net spun că triada care mai contează este formată din Mihai Hanganu, Dan Corneliu Corduneanu şi Daniela Soroceanu.
Primul (Hanganu) iese din această discuţie, cunoscut fiind faptul că mai împerechează încă rima dintre falimentul economic de la Agroindustriala cu slova cărţilor în care pare că se adânceşte. Al doilea (ex-colonelul SRI Corduneanu) o fi pozând în şef de cazarmă, in Inteligence reşapat într-un fel de Lazarus din umbră la Remat dar nu poate fi bănuit – pe bune! – de o prea mare aplecare spre drept administrativ din moment ce a fost rejectat de sistem după un scandal cu iz de fabricare de dosar (adică de încălcarea unor drepturi civile).
Ups, rămâne Daniela Soroceanu. Secretarul judeţului. Fost subprefect. Jurist de profesie şi care are în subordine Direcţia Juridică din CJ! Adică omul cel mai îndrituit (şi obligat moral, la propriu şi la figurat) să-i fi spus lui Tărâţă “Şefu’, ca să nu rişti nimic, că şi aşa nu contează votul tău pe acel proiect, fă bine şi abţine-te să votezi alocarea aia de bani!”. Soroceanu va încerca să se extragă din acest subiect care pute de la o poştă a incompetenţă şi autosuficienţă invocând motivul că nu ar fi ştiut că în acel Colegiu Director al organizaţiei respective (căreia i s-au alocat bani publici) se aflau şi băieţii lui Tărâţă.
Varianta 1: Ştia! Dar a fost prea ocupată să-şi vânture coafura “bob dezordonat” spre consilieri şi să-i pună la punct ca să fie pe placul lui Tărâţă ca să mai fie atentă şi la chestiunile importante. Adică a preferat teatrul ieftin pe care îl face ea şi il injectează şi bossului, la CJ, decât să presteze ca un jurist profesionist care arată meserie şi nu etalează pledoarii ieftine şi inutile.
Varianta 2: Nu ştia! Tot naşpa ar spune fiu-meu ăla mic. Pentru că un secretar de UAT care face echipă pe bune cu şeful (primar sau preşedinte de CJ) nu îi este loial doar declarativ sau prin teatru, ci prin prestaţie. Iar un secretar adevărat îi cere şefului lista cu toate sinecurile (plătite cash sau altfel) în care se află rubedenii, odrasle etc tocmai pentru a-i putea da sfaturi care să-l protejeze. Şi care să fie şeful ăla atât de idiot încât să nu-şi ajute un apropiat ca respectivul, la rândul său, să-l poată ajuta cu o povaţă competentă?
În ultimul timp, mai ales în ultimul an (de când nu l-a mai avut aproape pe regretatul Doru Spiridonescu, de când a apărut o răceală şi în relaţia cu Daniel Vasiliu şi de când l-a lăsat baltă şi Gabriel Farcaş), Tărâţă s-a lăsat – pe partea administrativă, de CJ – la mâna Danielei Soroceanu. Acum, cu conflictul de interese pe cap, Tărâţă decontează încrederea pe care avut-o într-un jurist căruia îi place mai mult să conducă decât să fie specialist. Altfel spus, pe partea de consiliere şi juridică, baronul a cam fost “îngropat” de Soroceanu.
“Apără-mă doamne de prieteni, că de duşmani mă apăr singur”, spune o vorbă. Tărâţă o poate învăţa şi acum dar nu se ştie dacă îi va mai fi de folos…

D. VINCA

 

One thought on “CUM L-A „ÎNGROPAT” DANIELA SOROCEANU PE CULIŢĂ TĂRÂŢĂ

  1. Dar tanarul (si pregatitul jurist) Bosovici de la CJ cui „datoreaza” problemele extrem de grave de sanatate pe care le are? Tot doamnei care da in bobi? E pacat de tineretea lui. E clar ca si doamna a avut o „contributie”. Dumnezeu nu doarme, stimata doamna. Daca ati sti cati salariati ai CJ-ului va vor …plecata (ca sa fiu elegant)!!!

Lasă un răspuns