Cunoscut fan al TT anunță că nu va merge la niciun spectacol din Festivalul de Teatru: „Își vor lua banii și vor fi fericiți, tăcând!”

Unul din cei mai fervení fani ai Teatrului Tineretului din Piatra Neamț  a anuțat public că nu va merge la niciun spectacol din Festivalul de profil de la Piatra Neamț, organizat de instituția respectivă.

Jurnalista Catrinel Cojocaru este fiica regretatului Corneliu dan Borcia (fost director și actor la TT) iar mesajul respectiv a fost postat pe internet ca unul dedicat tatălui ei:

<<Draga Bobo,
E primul festival de teatru la care noi – și nici alți prieteni – nu vom merge la niciun spectacol. Fără nicio părere de rău !! Abia asta e trist cu adevărat … 
Lumină ! 
….știu ca ai sa ma ierți ….
❤️❤️
P.s . Cei cu care chiar as fi vrut sa ma văd , vor înțelege. Sau își vor lua banii și vor fi fericiti, tăcând.>>.

Catrinel Cojocaru nu este singurul fan al TT care a luat o astfel de decizie, și alți iubitori de teatru din Piatra Neamț hotărând să boicoteze această ediție a festivalului, în semn de protest față de managementul cultural al instituției respective și față de deturnarea festivalului față de principiile care i-au consolidat, în timp, statutul și numele.

Reamintim că festivalul de anul trecut – organizat de directoarea instituíei, Geanina Cărbunariu – a fost considerat de mulți drept un fel de odă închinată emigranților și minorităților sexuale. La scurt timp după festival, nemțenii au putut urmări o piesă controversată montată chiar de TT, „Mamă, mi-am pierdut mâna”. Deși oficial TT anunța că prin această piesă își propune să impună ca temă de reflecție comunicarea între generații, în fapt, în 95 la sută din piesă e repetată obsesiv ideea că o tânără crede că rezolvă problema de comunicare cu mama ei prin a-și face rău singură, așa că, per ansamblu, destui spectatori au văzut montarea acestei piese ca pe un fel de joc „Balena Albastră” pe scenă. Limbajul agresiv până la saturație a fost încă un ingredient din cultura tip „Geanina Cărbunariu”.

Practic, și Catrinel Cojocaru și alți iubitori de teatru din Neamț sunt deranjați de direcția neo-marxistă impregnată activității de cultură. De fapt, de la momentul în care a fost numită ca director interimar (de către Ionel Arsene, președintele CJ Neamț) și anunțării proiectului de management cu care s-a prezentat la concurs, Geanina Cărbunariu a spus că scopul ei este promovarea dramaturgiei contemporane. Indirect a sugerat dar asta a pus în practică, ignorarea dramaturgiei clasice. Iar din dramaturgia contemporană, Cărbunariu – și ca director de instituție teatrală și ca director al festivalului la care ea face selecția – alege cu obstinență doar teme agreate de ceea ce analiștii numesc neo-marxism.

Interesant este că în timp ce prin deciziile sale Cărbunariu pare un fel de Numărul 1 Rezist din Neamț, ea a fost instalată inițial în funcție, fără concurs (ca interimar) de șeful PSD Neamț, Ionel Arsene.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns