„Cumpăr tanc! Vreau să o vizitez pe bunica!”

Un anunţ precum titlul de mai sus nu trebuie să mai mire pe nimeni în condiţiile în care ar fi vorba de o bunică care locuieşte pe un drum comunal precum cel din fotografiile de mai jos:

Imaginile nu sunt de prin epoca interbelică, din arhiva vreunei biblioteci ci realizate azi (duminică, 11 martie 2018) în Bodeşti, comună din judeţul Neamţ, adică din România, ţară europeană.

Drumul de mai sus face legătura dintre Drumul Naţional (Piatra Neamţ – Tg. Neamţ) şi Mănăstirea Dumbrăvele. Acelaşi drum duce şi la cimitir şi de-a lungul lui sunt şi vreo 55 de case. În acele locuinţe, ca în mai toate satele româneşti, stau oameni în general vârstnici dar sunt şi familii de tineri care au copii de vârstă şcolară. Ei bine, prin nămolul respectiv merg şi vin zilnic de la Şcoală vreo 25 de elevi.

Drumul respectiv e un adevărat calvar şi pentru aceşti copii, şi pentru părinţii care merg la muncă dar şi pentru turiştii din toată ţara care vin la Mănăstirea Dumbrăvele. Este vorba de un drum comunal, deci modernizarea lui trebuie făcută (cu fonduri proprii sau nerambursabile) de administraţia locală.

Deşi majoritatea celor chinuiţi de acest drum înjură PSD-ul, primarului comunei, Marinel Barna este PNT-CD. Dar majoritatea din CL este PNT-CG + PSD + ALDE.

Iar faza cu tancul nu este o găselniţă exclusiv gazetărească. Este gluma amară a unui tânăr care (vezi comentariile de mai jos, de pe internet) încearcă să caute o soluţie pentru a-şi putea vizita bunica a cărei casă este în acea zonă.
Tot făcând haz de necaz, cei care au plecat din locurile natale în urmă cu zeci de ani constată că nu s-a schimbat nimic, că lutul şi bălţile de pe stradă este la fel ca în copilăria lor…

Vili Sfarghie Unii au inteles , unii au inteles ca un sfert de vin sau o cinzeaca la….carciuma din centru e mai important decat sa traiesti civilizat.
Eugen Bostan Da, e drumul care duce de la soseaua nationala din Oslobeni, la Dumbravele! E si drumul care duce la cimitir!
Eugen Bostan Strada mea, in loc de asfaltare, primeste cand ti-e lumea mai draga, o „nivelare” cu autogrederul! Dupa aceea urmeaza cateva saptamani in care trebuie s-o tasam noi cu autoturismele! Apoi, la cateva luni procesul se repeta!
Vili Sfarghie Si se va repeta cu siguranta pana la anul de trista amintire a noilor alegeri si cu siguranta inca un cincinal dupa….
Alina Lorenzo Maftei Codreanu Asa este si eu sa ajung la bunica mea imi trebuie un tanc.
Lucia De Barcelona Asa e peste tot in comuna. …La cap papusa. ..La cur matusa.
Oana Elena Butnariu Daca vreti va pun si eu niste poze din Bodesti de jos ….Corni, rusine dupa doi ani de mandat (asta daca nu gresesc)nu se vede nimic dar noi platim taxe si impozite
Nika Ionut Isi maresc salariile si domnul domnul pompier Pascu vine si ne povesteste cat de mult costa un km de asfalt, asta in calitate de pompier sau ce functie ocupa
Eugen Bostan Da, asta e situatia, li s-a dat libertatea sa-si mareasca salariile. Cadou de la tatucu Dragnea. Cum sa nu-l iubeasca cei din administratie? Isi maresc salariile, isi angajeaza rudele, si cand e vorba de facut ceva pentru urbe, doar ceva asa ca sa ia ochii alegatorilor. Vorbesc in general! Poate la Bodesti n-o fi asa!
Iacoboaie Victor Heheheheiiiii dragi mei, pe drumul asta am copilarit eu acum mai bine de saizeci de ani… Imaginea este „luata” exact din fata casei unde m-am nascut… La etatea de 16 ani, prin ’69 am plecat din Oslobeni. Am traversat ” epoca de aur” a comunistilor, apoi am sperat ca „am pus-o” cu epoca capitalista…Nu, nu ma apuca nostalgia, ulita era exact la fel…!!
Multumesc pentru fotografíe!
Titi Oancea Eu cred ca era mai buna pe atunci ! Imprastiau prundis si il indreptau !
Vili Sfarghie Titi…..este anul 2018, tot cu prund,tot cu nivelat.unde esti tu cum este.cu prunt.
Titi Oancea Wili , nu realizezi ca noi tot in 1969 suntem ?

În fotografia de mai sus aveţi componenţa CL Bodesti. Iar dacă Marinel Barna este primar, viceprimarul este Elena Busuioc (PSD). Tot de la PSD este si consilierul Ioan Macovei. Fost viceprimar şi fost primar iar actualmente unul dintre cei 13 consilieri locali. Apropo de cifre: onor actual consilierul are venerabila vârstă de 78 de ani. Adică e cam de o seamă cu frumul plin de băltoace…

Revenind la primar, precizăm că leafa acestuia, conform noii legi aplicate din 2017 este de vreo 6500 lei. Iar a viceprimarului de vreo 5000 lei. Merită băieţii ăştia, nu?

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns