Cumpănă pentru Dulamă! La un pas de a fi exclus din PMP și de a pierde și funcția de vicepreședinte CJ Neamț

Moment de cumpănă pentru Laurențiu Dulamă, reinstalat de curând, print-ro sentință a Justiției în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț: ar putea pierde iar funcția respectivă (dar și statutul de simplu consilier județean) dar, de data asta, ca urmare a deciziei propriului partid, PMP, după cum informează newsallert.ro.

 

Dulamă a votat împotriva deciziei PMP Neamț de a susține, în ultima ședință de CJ, suplimentarea ordinii de zi cu un proiect depus de aleșii PNL referitor la împărțirea sumei de 28 de milioane de lei către UAT-urile din județ (pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, de infrastructură şi pentru cheltuielile de funcţionare). Votul lui Dulamă a mers pe linia majorității din jurul PSD deși, cel puțin declarativ, PMP și PNL formează coaliția minoritară în CJ Neamț.

Președintele filialei PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu, a declarat pentru newsallert.ro că în ședința BPJ de vineri va fi analizat votul dat de Dulamă alături de PSD și ALDE.

Gavrilescu a precizat că știe de ”jocul strâmb” al unuia/unora din PMP și că vineri ar putea fi propusă retragerea sprijinului politic pentru Laurențiu Dulamă, menționează publicația citată. Cu alte cuvinte, excluderea lui Dulamă din partid ceea ce echivalează cu pierderea mandatului de consilier județean și vicepreședinte al CJ Neamț.

”PMP trebuia să susțină acel proiect pentru că toate localitățile au nevoie de acei bani. Era normal ca aceste discuții să aibă loc din timp, să poată fi studiate și analizate. PMP a lăsat la libera alegere a consilierilor județeni cum vor susține proiectul dar le-am recomandat să îl susțină pentru că toate unitățile administrativ-teritoriale au nevoie de bani. Acum, că unii joacă strâmb, este altă poveste. Vineri se va face o analiză pe votul dat (de Laurențiu Dulamă – n.r.) și există posibilitatea retragerii sprijinului politic”, a declarat președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu pentru siteul respectiv.

Dulamă a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț după alegerile din 2016 când, din postura de președinte al PMP Neamț, având de ales între ofertele PSD și PNL pentru majoritărți la CJ Neamț și la Primăria Piatra Neamț, a preferat să spună DA propunerii social-democraților. Drept e că – în urma cifrelor care dădeau componența CJ, respectiv a CL Piatra Neamț, liberalii puteau oferi PMP doar o funcție de viceprimar de reședință de județ în timp ce PSD punea pe mas[ pachetul „vice la Primărie + vice la județ”. Dulamă a bătut palma – în numele PMP și, probabil, cu binecuvântarea lui Traian Băsescu – cu PSD și chiar el a devenit vicepreședinte CJ Neamț.

Istoria nu stă însă pe loc: după alegerile generale din 2016, Dulamă intră în dizgrația lui Băsescu. PMP Neamț obținuse un scor minuscul după ce Dulamă se încăpățânase să fie tot el primul pe lista pentru Camera Deputaților. Adică pe singurul loc potențial eligibil de pe lista popularilor nemțeni…

Urmează apoi alt ghinion: PMP Neamț primește sarcina de la centru de a se alia în Neamț cu PNL în dauna PSD. Adică de a reevalua pe aliatul de până atunci care oferise fix funcția administrativă pe care o ocupa Dulamă. Cu mesaj clar de la Băsescu pentru Dulamă că dacă nu se conformează, nu se va mișca popular ci… va zbura popular, adică și din partid și din funcțiile administrative.

Din dragoste de partid (PMP) și de propria funcție, Dulamă întoarce spatele fostului aliat PSD și urmările nu întârzie să apară: președintele CJ Neamț (Ionel Arsene, președintele PSD Neamț) îi retrage atribuțiile, îi ia mașina de serviciu și șoferul și îl mută și de pe etajul conducerii (2) la etajul 4. După câteva luni de dizgrație de acest tip (fără atribuții dar cu leafă), Dulamă primește decisiva (se poate numi și „perversa”): în aprilie 2018, printr-un ordin controversat al prefectului de Neamț, este declarat incompatibil și exclus total din CJ (și din funcția de vice și din statutul de consilier județean). Contestă în instanță și, după un an și 3 luni, în iulie 2019, este repus în funcțiile administrative anterioare.

Primește și birou pe etajul conducerii, și mașina de serviciu cu aferentul șofer. Situația generează bârfe și analize în spațiul public sau mai puțin public, Dulamă reapare chiar și într-o conferință de presă la partid.

Și când ultimul an de mandat putea să fie unul liniștit pentru PMP-ist (în care să se bucure și de indemnizația de vice la CJ și de lefurile restante stabilite de instanță pentru perioada în care a fost exilat), votul de ieri alături de prietenul/dușmanul PSD poate fi unul fatal.

Conform legii, excluderea din partid echivalează pentru un ales local/județean și cu pierderea funcției administrative. Iar dacă PMP „betonează” decizia motivând-o nu cu opțiunea la vot din „parlamentul județean” (votul exprimat poate fi cenzurat doar de propria conștiință) ci cu alte argumente (neimplicarea în campania pentru alegerile europarlamentare, lipsa de interes pentru activitatea internă de partid etc), șansele pentru Dulamă de a mai câștiga un eventual proces tind spre clasica replică a unui clasic în viață. Adică spre „nimic”.

Vom reveni.

D.VINCA

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Cumpănă pentru Dulamă! La un pas de a fi exclus din PMP și de a pierde și funcția de vicepreședinte CJ Neamț

  1. Ce faci Dulama, avand in vedere ce ai patit, lustruiesti pantofi , culegi scame, ti s-au defectat inelele C2 si C3 ?!

Lasă un răspuns