Cum votezi în funcție de zodie! Alegeri prezidențiale 2019

Berbec 21 martie – 20 aprilie

Nu trebuie să spargi ușa de la secția de votare cu capul, se deschide frumos dacă apeși doar pe clanță. Da, votul tău e important, cel mai important chiar, din țară, de pe planetă, din Univers.
Există o singură problemă cu tine: dacă tot ai plecat spre secția de votare, să nu te oprești pe drum, că nu mai ajungi, că brusc îți dai seama că există o altă problemă planetară care nu poate fi rezolvată decât de tine.
E de ajuns dacă pui pe facebook, după ce votezi, un selfie în fața secției de votare și o poză cu telefonul cu bulina VOTAT, nu trebuie să ne toci la cap cu asta în 8 ore cu 15 postări.
Așa e, ai un simt civic foarte dezvoltat și e de mirare dacă viitorul președinte (pe care tu l-ai făcut câștigător, știm) nu te ai consilier la Cotroceni.

Taur 21 aprilie – 21 mai

Dacă mergi pe joc la vot piezi cam o ora. Dus, votat, întors. Îți ia numai 15-20 de minute dacă mergi cu mașina personală sau cu taxiul dar asta înseamnă să cheltuiești 10-20 de lei. Din banii tăi.
Dar tu nu ești atât de scoțian și vei merge la vot. Ca să te poți lăuda cu asta, ca să poți înjura viitorul președinte din poziția alegătorului cu timbrul de conștiință civică lipit de cartea de identitate.
E evident că nu te merită niciun candidat dar nici nu știi pe cine să votezi rațional că nu ți-ai pierdut timpul să le citești programele, să îi analizezi.
Ai toate șansele să dai un vot inutil unui candidat care se va clasa de la locul 4 în jos dar, cum ziceam, timbrul ăla e important… celor din jur de a-l grabi rareori se incheie cu succes, pentru ca are nevoie de timp pentru a se adapta cerintelor si schimbarilor aparute in viata sa.

Gemeni 22 mai – 21 iunie.

Ești conștient că preferatul tău a mințit la greu în această campanie, că e departe de principiile pe care le clamează. Dar tu ești fix ca el, calculele sunt mai exacte decât moralitatea.
Ești mândru că față de alții care voteayă același candidat, tu nu te-ai dus pe fentă, ai sesizat ipocrizia acelui candidat dar îți învelești conștiința în plapuma lui “toți sunt la fel”.
iar pe tine nu te interesează politica externă sau geo-strategia ci interesele tale concrete.

Rac 22 iunie – 22 iulie

Sub carapacea și cleștii tăi fioroși se ascunde o biată inimă sensibilă care ori nu a luat o decizie ori, dacă a ales un candidat, tot nu e convins de atu-urile respectivului.
Nu, nu poți pune ștampila pe 3-4 candidați, ca să împaci și capra și varza, dacă vrei să nu-ți fie anulat votul.
Da, ești legat emoțional de vreo 3 partide, și îți e teamă să nu îți pară rău imediat după ce ai votat un anume candidat. Mai ai o soluție: să închizi ochii când votezi și să împăturești buletinul de vot fără să vezi ce anume ai ales.

Leu 23 iulie – 22 august

Buletinul de vot e trist și nesemnificativ atâta timp cât nu e și numele tău pe el.
Iar cei de la secția de votare cu siguranță că vor fi atât de incompetenți încât nu doar că nu te așteaptă cu covor roșu dar sunt în stare să te lase să stai la rând laolaltă cu plebea.
Dar tu vei trece peste toate astea, vei vota, îți vei sacrifica iar timpul și sănătatea pentru acest popor de idioți.
Și pentru că toate ți se întâmplă numai ție, la secția de votare, ștampila ta fie nu va avea destul tuș, în cabina ta nu va fi destulă lumină. Iar dacă cei din comisie se mișcă iar ca niște momâi, sacrificiul tău e deja eroic.
Of, și la anul sunt alte două runde de alegeri…

Fecioara 23 august – 21 septembrie

Te trezești, faci duș, aprinzi o candelă și abia apoi îți bei cafeaua. Știi deja în ce haine te îmbraci și te mai gândești odată dacă ținuta va arăta imaginea aceea despre tine, pudică, serioasă, om care face ceva important pentru Țară.
Nu merge cu selfie dar poate găsești pe cineva să-ți facă o poză cu telefonul tău, cu tine privind în alt unghi, ca la Biserică privind spre icoane.
Nu știi cu cine votezi, dar nu asta e cel mai important ci să vadă lumea pioșenia ta și că servești comunitatea și Țara.

Balanta 22 septembrie – 22 octombrie

Trebuie să votezi. Nu musai cu cine ai promis colegilor. Ai promis că așa au fost împrejurările dar tu nu te poți lăsa păcălită chiar în halul ăsta.
Te-ai lăsat sedusă doar așa, că a trebuit, dar tu ai gusturi mult mai rafinate și știi că și imoralitatea e scuzabilă dacă scopul este nobil.
Oricum nu ai încredere nici în candidatul tău nici în alții și cei pentru care ai fi dat votul din inimă nu sunt pe listă.
Încă te mai gândești, în tine se dă o luptă, între ideea de fair-play și cea de confort, poate chiar completat de gândul unei dulci răzbunări.

Scorpion 23 octombrie – 21 noiembrie

Parcă îți dorești să fie coadă la vot. Să fii privit cu coada ochiului și chiar unii să îndrăznească să te întrebe în șoaptă cine trebuie votat. Că nici până acum nu s-au hotărât unii mormoloci.
Evident că tu pariezi pe cel mai bun candidat, se vede asta din avion. Chiar din cosmos.
Of, îți dai seama pe drum că nu ai luat un pix cu gel la tine, să ai pentru autografe. Bine că ai în buzunar câteva cărți de vizită…

Sagetator 22 noiembrie – 20 decembrie

E momentul să încerci un nou experiment. Mereu te-au dezamăgit cei pe care ai pus ștampila până acum așa că, de data asta, tragi alt loz, poate e cel câștigător.
Și de ce nu? Firea ta predispusă la filosofie din orice, cu analize existențiale și când tai ceapa, îți spune că evoluția stă în experiment. Și așa știi că votul tău e unul din câteva milioane și parcă ar merge așa, de dragul artei, o ruletă rusească.
Până la urmă, libertatea ta e mai presus decât interesele politicienilor, nu?

Capricorn 21 decembrie – 19 ianuarie

Iar alegeri? Dar ăștia, cu politica lor, chiar abuzează de tine. Pe bune!
Și au pus și secția de votare la Mama Dracului, parcă intenționat ca să îți pierzi tu mai mult timp pentru politica lor.
Nu ai niciun chef, nicio determinare dar te hotărăști totuși să votezi, ca să fii în rând cu lumea.
Dar vei merge la vot mai târziu, când trebuie să treci și pe la mall, măcar să îmbini plăcutul cu utilul. Ba poți merge cu același taxi, numai să nu fie coadă să te taxeze prea mult pe staționare.

Varsator 20 ianuarie – 18 februarie

Tu știi că exprimarea votului este o datorie civică. Cine nu face asta comite ceva foarte grav, un act de trădare națională. Ai de acord ca abstinenții la vot să nu mai primească asistență medicală, ba ar putea fi și castrați, să nu mai procreeze urmași ca și ei de ignoranți.
Crezi în Revoluția și ghilotina votului și consideri că nu ar fi rău ca alegerile pentru președinte/parlament/primari să fie chiar anual. Sau ca mintingurile să fie ca un fel de referendum, să poată fi demiși demnitarii doar dacă are loc un miting și e transmis la TV, ceea ce arată că este important.
Crezi în egală măsură în meritocrație și în voința poporului și creyi că ai putea da o mână de ajutor să fii în comisia care măsoară meritocrația.
Libertate, fraternitate, egalitate!

Pesti 19 februarie – 20 martie

Ai remarcat din prima că ordinea din buletinul de vot nu e cea corectă. Tragerea la sorți e un procedeu primitiv pentru tine care știi că ar fi trebuit să se țină cont de alte criterii, inclusiv de numerologie sau așezarea planetelor.
Și nici cristalele nu anunță nimic bun. Sensibilitatea ta deosebită îți spune că va fi o zi cu ghinion, sigur sunt și conspirații și trădări.
Iar candidatul tău preferat e înconjurat de o armată de profitori și interesați.
Îți propui să nu uiți ca la plecarea spre secția de vot să te dai și cu parfum și cu agheazmă…

D.V.

Lasă un răspuns