Cum te ucide Lidl cu respectul faţă de client: În aceeaşi zi şi deratizare şi magazin deschis!

Respectul Lidl pentru clienţi îmbracă forme ciudate: în aceeaşi zi în care responsabilii anunţau că fac deratizare (după cazul „Şoarece în fistic”), magazinul prins cu rozătoare în marfa vrac avea uşile largi deschise şi făcea vânzări.

„Cazul semnalat este unul izolat și, în vederea rezolvării acestuia, am contactat imediat o firmă autorizată care intervine în cursul zilei de astăzi pentru a realiza operațiunea de deratizare. Ne cerem scuze clienților noștri pentru disconfortul creat și vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare remedierii situației în cel mai scurt timp posibil”, se preciza ieri în comunicatul remis de Lidl către Vestea (vezi integral AICI – Raspunsul Lidl la cazul „Şoarecele din fistic” ).

La câteva minute după ce am primit acele precizări. le-am şi publicat. Şi, în scurt timp, am dat şi o fugă la Magazinul Lidl din Piatra Neamţ de la 1 Mai (magazinul cu şoarecele pozat) să vedem pe viu aşa minune de reacţie corectă, adică un magazin închis pentru deratizare. Ei, aş! Magazinul era deschis pentru clienţii, clienţi mulţi, coşuri pline de cumpărături, cozi la case, bani să curgă.

Cititi si: Fistic cu şoarece bonus! „Meriţi să fii surprins!” la noul Lidl din Piatra Neamţ! FOTO!
10.000 lei amendă, de la OPC pentru Lidl-ul de la 1 Mai! Cazul „şoarecele din fistic”

În atare situaţie, logica spune că ar fi valabile următoarele situaţii:

1.Faza cu deratizarea a fost aruncată aşa, de ochii lumii.
2.Deratizarea o fi fost făcută prin depozite, nu şi prin magazin şi atunci nu s-o fi impus sistarea activităţii comerciale. Dar „bestia” a fost fotografiată în magazin, printre produse.
3.Deratizarea o fi fost programată „azi” (adică ieri) dar mai pe seară. Şi deşi era vorba de un spaţiu comercial care trebuia deratizat, onor directorii de vânzări şi alţi şefuleţi din firmă or fi apreciat că nu trebuie ratată o zi cu potenţial comercial mare. Bani să curgă, că deratizarea poate fi făcută şi după ce sunt luaţi banii clienţilor!…

Oricare ar fi varianta corectă, este evident că vorbim de o practică absolut sfidătoare la adresa ideii de respect faţă de client.
Drept pentru care îi sfătuim pe cititorii Vestea să ocolească Magazinul Lidl de la 1 Mai, dacă ţin la sănătatea lor şi a copiilor lor!

Reamintim că în respectivul magazin sunt la vânzare, neambalate indivisul, diverse produse cum ar fi legume, fructe, haine etc…

Cititi si: Fistic cu şoarece bonus! „Meriţi să fii surprins!” la noul Lidl din Piatra Neamţ! FOTO!
10.000 lei amendă, de la OPC pentru Lidl-ul de la 1 Mai! Cazul „şoarecele din fistic”

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns