Cum te păcălesc magazinele online! SCUMPIRI înainte de Sărbători pentru a se lăuda apoi cu PROMOŢII FICTIVE!

falsa reducere de pret

Un nemţean atrage atenţia asupra unor practice neortodoxe aplicate de unele magazine online, înainte de Sărbătorile de Paşte. Din ce spune Rareş Bostan – nimic nou sub soare! – e vorba de scumpirea bruscă a unor produse care şi aşa erau pe stoc de ceva timp, pentru ca apoi, să apară FALSE PROMOŢII prin care preţul coboară la valoarea de dinainte de urcarea valorii.

Altfel spus, pe de o parte scumpiri care scot mai mulţi bani din buzunarul celor care nu sunt atenţi la fluctuaţiile de preţ, pe de altă parte, în momentul promoţiei e de fapt o păcăleală prin care omului nu I se face niciun favor decât de a I se vinde cu preţul dinainte de trucul SCUMPIRE-REVENIRE LA PREŢ INIŢIAL.

Dincolo de faptul că astfel de strategii înseamnă, real, practice publicitare înşelătoare şi că există instituţii care ar trebui să se ocupe de astfel de reduceri-păcăleli (Alo, Protecţia Consumatorului, se aude?), ca de obicei, e vorba de firme mari, cu vânzâri semnificative pe piaţa românească, pe care OPC sau ANAF nu le prea deranjează nici măcar cu un “Bună Ziua!”, inspectorii fiind prea ocupaţi cu lupta împotriva Mafiei urzicilor fără certificat de producător sau al Bacşişului de 5 lei rămas în sertarul cu încasări zilnice.

Mai jos, postarea de pe facebook a nemţeanului care a sesizat cum vrea să-l înşele ditamai firma de vânzări online:
“ATENTIE LA MAXIM!!! 
HAIDETI SA VA POVESTESC CUM VA PACALESC FIRMELE DE COMERT ON-LINE! 
VA ROG SA AVETI RABDARE SA CITIT TOT, CA SA PUTETI INTELEGE MECANISMUL DINCOLO DE „PROMOTII”!!! Vorbesc serios… 
Povestea incepe astfel: de o saptamana incoace, ma uitam pe net dupa un aparat de barbierit electric intitulat Philips AT 750, dat fiind performanta acestuia: merge foarte bine si pe uscat, dar si cu spuma de ras. Am cautat, am navigat pe net timp de o saptamana, zi de zi….si l-am gasit la pretul de 253 lei, pe EMAG. Am martori!!!
Vorbeam cu ei de diferentele de pret dintre diferitele site-uri care il comercializau….IAR ACUM, VA ROG ATENTIE!!! La data de 31.03.2015, pe EMAG, pretul aparatului s-a transformat din 253 lei, in 329,99 Lei!!! (http://www.emag.ro/aparat-de-ras-aquatouch-philips-acumu…/…/) Am sunat la numarul lor de contact (nn . – 0722.250.000) si SOC!!! Mi-a raspuns un om, pe nume (aprox.)FOLTEA CRISTIAN (daca e numele lui!?), dar, e cert: convorbirea a fost inregistrata de robot, conform apasarii tastei 1…..Asadar, omul mi-a raspuns la intrebarea mea: DE CE E MAI SCUMP ACUM?…..Am primit un raspuns incredibil: PENTRU CA MAI MULTI S-AU INTERESAT DE APARAT (versiunea 1 de raspuns)!!!! La rugamintea mea de a repeta afirmatia, omul de la EMAG, a modificat raspunsul: PENTRU CA NU S-A VANDUT! (versiunea 2). I N C R E D I B I L !!!! Pentru cine nu ma crede, rog solicitati inregistrarea telefonica de la acest magazin!!!! CONCLUZIA E UNA SINGURA: acum au marit preturile, pentru ca de Sarbatorile Pascale, sa le coboare (la o asa-zisa „promotie”) la preturile vechi!!!! 
Si ca pont……MAJORITATEA MAGAZINELOR , care comercializeaza si online, AU FACUT EXACT ACELASI LUCRU ASTAZI!!!!! NU VA MINT!!!!”, spune Rareş Bostan.

Nota Bene: Fix înainte de postarea articolului de mai sus, am dat click pe linkul spre produsul respectiv. Surpriză. Era deja la PROMOŢIE, îi coborâse preţul de la 329 la 280,49 lei. Cu tot cu reducerea de 15 la sută, era mai scump decât primul preţ invocat de client, cel de 253 lei. Curat promoţie, coane Fănică!

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns