Cum s-a făcut PSD Neamţ de râs: a vrut să schimbe primarul şi a rămas fără viceprimar!

ponta-arsene-dragnea1

PSD Neamţ (Neamţ, nu Piatra Neamţ) a oferit azi la Primăria şi Consiliul Local un spectacol de tot râsul: după o şedinţă în care ordinea de zi era pregătită pentru schimbarea primarului interimar (independent, de dreapta) cu un social-democrat, a reuşit “performanţa” să rămână şi fără viceprimarul pe care îl avea.

După ce “puciul” de executare al primarului Dragoş Chitic a eşuat cu 10-12 voturi în favoare proiectului iniţiat de PSD (vezi articolul Chitic ramane primar! Lovitura de teatru la CL Piatra Neamt) a urmat a doua lovitură în plex pentru PSD: Dragoş Chitic a făcut un amendament la un proiect al PSD prin care propunea schimbarea viceprimarului PSD, Aurelia Simionică!!!

Discuţiile pro şi contra legalitatea amendamentului respectiv le-a pus capac opinia secretarului Municipiului Piatra Neamţ, Florin Fecic care a spus că “returul” lui Chitic este legal.

Pentru aprobarea amendamentului s-a votat tot secret şi scorul în defavoarea PSD a crescut: 13 la 9 (faţă de 12 la 10 la votul precedent)!

Când s-a trecut la votarea proiectului în forma finală (înlocuirea viceprimarului PSD Aurelia Simionică cu liberalul Constantin Teodorescu), deja PSD a primit o meditaţie despre cuvântul “dezastru”: 15 la 7!!!

Cititi si: Chitic ramane primar! Lovitura de teatru la CL Piatra Neamt
Chitic: Aşa lucrează PSD, cu ameninţări, presiuni, şantaj!
Chitic şi Simionică, ultima dată UMĂR LÂNGĂ UMĂR, ÎNAINTE DE “RULETA RUSEASCĂ” de azi!

În contul cui va fi trecut, politic, catastrofa de ieri din CL prin care PSD Neamţ s-a făcut de tot râsul? Probabil că o analiză lucidă (nu de dragul de a căuta un Acar Păun) în interiorul formaţiunii social-democrate va arăta cât de raţională şi pregătită a fost decizia respectivă sau dacă a fost vorba de un act coleric, exaltat al cuiva care confundă poveştile de la vreo Cafenea din Dorobanţi cu realităţile din judeţul Neamţ. Sau dacă strategii şi sfetnicii PSD Neamţ confundă like-urile cumpărate pe bani, de la facebook cu cifre reale, cu voturi adevărate…

Cert este că imediat după şedinţa de CL, (reconfirmatul) primar interimar Dragoş Chitic a declarat că “Doamna Simionică mi-a spus că nu a fost decizia dânsei ci a domnului Arsene. Eu nu ştiu care e adevărul dar cert este că şi când am avut o alianţă administrativă pentru bunul mers al treburilor la Primăria Piatra Neamţ, am stat de vorbă, atunci, inclusiv cu domnul Arsene.

Picată la mijloc în această bătălie decisă de alţii pare să fie Aurelia Simionică, cea debarcată acum câteva ore din funcţia de viceprimar. Întrebată şi ea despre izvorul deciziei care a dus la acest dezastru pentru PSD Neamţ, a răspuns, cu eleganţă că “A fost decizia organizaţiei, a echipei şi evident că a avut OK-ul preşedintelui.

Din aceste declaraţii înţelege fiecare ce vrea dar cert este că, după cum spun cei care au urmărit de aproape istoricul alegerilor postRevoluţie din Piatra Neamţ (unde PSD nu a câştigat niciodată Primăria), azi PSD şi-a luat adio de la orice şansă reală de a câştiga Primăria acestui municipiu.

Altfel spus, dacă prin PSD ar exista candidaţi care ar avea vreo şansă la o bătălia pentru funcţia de primar în Piatra Neamţ, spun aceeaşi observatori ai fenomenului, respectivii vor fi traşi în jos de “agaţamentul politic” şi mai bine ar intra în bătălia electorală cu altă siglă sau independeţi.

Oricât ar încerca PSD Neamţ – după ce îşi va reveni din această lovitură – să minimizeze efectul înfrângerii de azi, mai rău este că fiind vorba de un semnal care pleacă din capitala de judeţ se vor face simţite efecte şi prin alte localităţi, mai ales în cele urbane dar nu numai.

Azi PSD Neamţ nu a reuşit doar “performanţa” de a o sacrifica pe Aurelia Simionică ci, politic vorbind, ceea ce se dorea a fi un start al campaniei pre-electorale s-a dovedit, în fapt, un fel de decizie curajoasă a unui sinucigaş.

Deja unii primari PSD de prin localităţile Neamţului se întreabă dacă să mai candideze la anul sub sigla unui partid care, de la alegerile pierdute de binomul Ponta-Dragnea, pare că-şi dă cu stângu-n dreapta iar la Neamţ are conducerea pe care o are (cu un preşedinte de organizaţie judeţeană care se laudă cum cumpără like-uri pe facebook / Arsene nu e de acord cu Harbuz care spunea că “e de-a dreptul penibil” să cumperi like-uri pe facebook  şi cu un preşedinte executiv care nu ştie câte Primării sunt în judeţ / “Almanahe” la Neamţ / Un deputat nu ştie numărul de primării din judeţ).

D.VINCA

Nota Bene: vestea.net se defineşte ca o publicatie online dedicată (în special) celor interesati de informatii din Neamt, pentru nemţeni. Spre deosebire de alţii nu marşăm şi nu cădem în capcana narcisismului desuet (de tip „v-am spus io?”). Fără a ne bate în piept cu vreo cărămidă şi ştiind că „cititorii noştri sunt mai deştepţi decât ai altora”, vă reamintim doar un titlu publicat azi-dimineaţă, înainte de şedinţa respectivă: Cititi si: Chitic şi Simionică, ultima dată UMĂR LÂNGĂ UMĂR, ÎNAINTE DE “RULETA RUSEASCĂ” de azi! Chiar nimeni din PSD Neamţ să nu fi înţeles aluzia cu „ruleta rusească”?

Cititi si: Chitic ramane primar! Lovitura de teatru la CL Piatra Neamt
Chitic: Aşa lucrează PSD, cu ameninţări, presiuni, şantaj!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.