Cum începe școala în fiecare oraș și comună din Neamț! VIDEO


Elevii din Neamț vor reîncepe cursurile de pe data de 8 februarie în scenarii diferite (galben, verde, roșu) în funcție de situația specifică din fiecare UAT (oraș/comună în parte) – aceasta este concluzia desprinsă după conferința de presă de astăzi susținută de prefectul George Lazăr care a dat și exemple concrete.
Astfel, pe scenariu roșu (rata de infectare peste 3 la mie) e un singur UAT, comuna Moldoveni, ceea ce înseamnă că aici vor fi cursuri cu prezență fizică doar pentru preșcolari și elevii din clasele 1-4.
Pe scenariu galben (rata de infectare intre 1,50 și 3 la mie) sunt 17 UAT-uri în care, fizic la cursuri, vor participa doar preșcolarii, elevii de 1-4 și elevii din clasele terminate (clasa a 8-a, clasa a 12-a, ultima clasă de profesională sau de postliceală).
Cele 17 comune/orașe în scenariu galben sunt:  Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Podoleni, Bodesti, Girov, Grinties, Bicaz, Targu Neamt, Tamaseni, Stefan cel Mare, Pangarati, Tibucani, Români, Trifesti, Agapia, Bicazul Ardelean si Dobreni.

În celelalte 65 de UAT-uri din județul Neamț, toate cursurile din învățământul preuniversitar trebuie să aibă loc cu prezența fizică a elevilor și dascălilor în sălile de clasă.

 

 

D.V.

 

Lasă un răspuns