Cum a scăpat Ţuburlui de bombă înainte de a se naşte?

bombardament (1)

Cunoscutul protestatar Mihai Ţuburlui (cel care, anul trecut, a fost prezent 100 de zile în faţa Palatului Administrativ din Piatra Neamţ care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura) a scăpat de efectele catastrofale ale unei bombe… înainte de a se naşte.

Cum? O spune chiar el, într-un text postat pe internet în care, referindu-se la bombardamentul din aprilie 1944, povesteşte cum o bombă a trecut prin casa în care locuia bunicul său cu copiii acestuia.

Din fericire, în acea locuinţă nu au fost victime, deci unul din părinţii lui Ţuburlui a văzut moartea cu ochii dar Dumnezeu a vrut să nu se numere printre cele aproape 3.000 de victime ale acelui bombardament ucigător.

“4 aprilie-zi nefasta in istoria Romaniei.
4 aprilie 1944. In zborul lor spre Ploiesti, unde aveau de bombardat ceva rafinarii, sonde si alte utilaje petroliere ce alimentau cel de-al 2-lea razboi mondial, pilotii avioanelor americane, decolate din Italia, au zis sa bombardeze si Bucurestiul. Au facut praf si pulbere Gara de Nord, chiar daca linia frontului se afla undeva la 300 de Km, iar capitala nu conta.
In acea zi se aflau in Gara de Nord si vreo cateva mii de refugiati basarabeni. Multi dintre acestia au fost ucisi. 
Bunicul meu avea o casa langa gara. Cand a auzit sirenele si-a trimis copii sa se adaposteasca in beciul casei. El nu a mai avut timp sa ajunga la adapost. A vazut cum o bomba trecea prin plafonul casei. Pe urma a penetrat podeaua si s-a oprit in beci, locul unde copii lui asteptau sa se termine calvarul. 
Vreti sa stiti ce s-a intamplat?
Bomba nu a explodat.
Ce, vroiati sa nu apar pe planeta? Ghinion!”, spune, în stilu-i caracteristic, Mihai Ţuburlui.

D.V.

 

Lasă un răspuns