Cum a scăpat consilierul local Olariu de pușcărie? 8 luni de închisoare pentru „influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, cu termen de încercare de 2 ani!

8 luni de închisoare cu termen de încercare de 2 ani – atât a primit consilierul local Adrian Olariu pentru că a comis infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)”.

Olariu este consilierul local PNL din CL Piatra Neamț care și-a pus poză îmbrăcat cu un tricou cu mesajul că le dă el „ceva” doamnelor sau domnișoarelor din PSD iar după ce Vestea a găsit și publicat informația, respectivul a revenit cu o nouă postare, cu aceeași poză în care spunea că e vorba doar de ironie și cine nu înțelege asta înseamnă că nu are simțul umorului și … are doar un blog (o altă glumă, inteligentă nu?, la adresa Vestea).

Ei bine, din acel moment, „blogul Vestea” a fost bombardat efectiv cu mesaje și informații despre Olariu, despre pasiunile consilierului local. Venim acum cu această primă informație, certificată și confirmată de portalul Ministerului Justiției.

Sentința de 8 luni de închisoare (care nu este acum executată în regium de penitenciar, vă explicăm de ce imediat) a fost dată de Judecătoria Piatra Neamț iar inculpatul Marian Adrian Olariu nu a contestat-o, astfel că demisia a rămas definitivă, irevocabilă și trecută în cazierul celui care acum, la Consiliul Local, votează hotărâri diverse, inclusiv pe cele care vizează circulația rutieră sau ordinea publică din Piatra Neamț.

„Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)” – spune sentința (pe care, de asemenea, o publicăm mai jos. L-am sunat de 2 ori pe consilierul Olariu pe telefonul mobil să aflăm dacă a fost vorba de „alcool” sau de „alte substanțe interzise” dar nu a binevoit să răspundă. Este dreptul lui la fel cum în dosarul penal în care a fost INCULPAT a ales să recunoască fapta și să accepte „aplicarea procedurii de judecată simplificate în cazul recunoaşterii vinovăţiei”.

Fiind vorba de o procedură simplificată, dosarul înregistrat la Judecătorie în februarie 2018 iar în martie Camera Preliminară confirma legalitatea dosarului („constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 4183/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpatul Olariu Marian Adrian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. şi ped. de art. 336 alin.1 Cod penal. Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 1143/279/2018, privind pe inculpatul Olariu Marian Adrian”).

După doar 2 termene, Judecătoria dădea sentința de condamnare la 8 luni închisoare, stabilea termenul de încercare de 2 ani și, de asemenea, măsurile obligatorii pentru inculpat în acest interval de timp.

„Judecătoria PIATRA-NEAMȚ
Dosar 1143/279/2018
Materie – PENAL
Obiect: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)

OLARIU MARIAN ADRIAN – INCULPAT
Complet: P5 CP/Fond amânat
Solutia pe scurt:
În temeiul art. 375 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpatul Olariu Marian Adrian, privind aplicarea procedurii de judecată simplificate în cazul recunoaşterii vinovăţiei.
În temeiul art. 336 alin. (1) Cod penal, art. 396 alin. 1 şi alin. 4 Cod procedură penală, raportat la art. 83 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, stabileşte pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare în sarcina inculpatului Olariu Marian Adrian, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În temeiul art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal şi calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 literele c) –
e) se comunică Serviciului de Probaţiune Neamţ.
În temeiul art. 404 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 88 Cod penal, atrage atenţia inculpatului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 8 luni închisoare. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales.
În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 450 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.05.2018. 
Document: Hotarâre  478/2018  25.05.2018″.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu termenii juridici de mai sus, pedeapsa cu ÎNCHISOARE cu AMÂNARE seamănă un pic cu ÎNCHISOAREA CU SUSPENDARE. Adică se trece în cazier dar nu se execută EFECTIV dacă în termenul de încercare inculpatul nu comite o nouă infracțiune.

Informații neoficiale spun că fapta pentru care a fost condamnat Olariu în mai 2018 ar fi fost comisă în anul 2017 (posibil luna august) când acesta ar fi fost prins că ar fi condus autoturismul într-o stare euforică. Dacă faptele sunt clare și din sentință (pe care o publicăm mai jos și în format foto) rezultă că inculpatul și-a recunoscut vinovăția, rămâne întrebarea: ALCOOL sau ALTE SUBSTANȚE.

Ar fi fost cu atât mai interesant dacă Olariu ar fi acceptat să discute transparent și bărbătește pe acest subiect de interes public (este demnitar local), cu atât mai mult cu cât în anumite cercuri circulă și o poreclă interesantă cu privire la el.

Daniel VINCA

 

4 thoughts on “Cum a scăpat consilierul local Olariu de pușcărie? 8 luni de închisoare pentru „influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, cu termen de încercare de 2 ani!

 1. Demisia, bipedule!
  Fara penali in functii publice!
  Lasa Consiliul Local si vezi-ti de alcool si alte substante!

 2. Mai mult „alte substanțe” decat alcool… Ori era alcool in alte substanțe

 3. Pintilie si Vali Ciobanu, oameni cu mari probleme cu abecedarul, Olariu asta care are un neuron care ii pluteste prin alte sfere, Barjoveanu fost majordon al lui Rata etc……. si cati or mai fi la fel de valorosi ca nici Pesedeul sau celelalte partide nu exceleaza.
  Dar atia de la PNL dau la om. Te si intrebi cum au reusit sa adune asa sleahta.

 4. Nu era nicio pierdere pt. urbe ca acest cocalar sa execute pedeapsa dupa gratii, ca poate se gasea cineva indiferent de culoare politica sa-i dea ceva…..
  In rest, ce sa zic, bravo mai liberalilor daca promovati astfel de jigodii

Lasă un răspuns