Cultura care unește! Like istoric de la Bulai EL la Bulai EA!

Rarisim pentru lumea politică nemțeană în care, majoritar, aprecierile țin de apartenența la aceeași culoare politică dar și pentru relațiile directe dintre cei doi, aseară, deputatul (USR) de Neamț, Iulian Bulai a avut cuvinte de laudă pentru deputata (PSD) de Neamț, Oana Bulai.

Subiectul care i-a adus de aceeași parte a baricadei pe cei doi demnitari care s-au tot înțepat până acum este legat de inițiativa scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian de a construi, de la zero, prin chetă publică, un teatru privat. Proiectul se numește Grivița 53 (la acea adresă va fi construit noul Teatru) iar mesajul campaniei de adunare a fondurilor este „Vindem cărămizi! Construim un teatru!” (o cărămidă costă 53 de euro / 260 lei).

După ce Oana Bulai a făcut o postare în care este în fotografie cu inițiatoarea proiectului și adresa îndemnul de sprijin al acestei cauzei (se înțelegea printre rânduri că și ea a donat, fiind si cu o cărămidă în mână), a apărut likeul și comentariul apreciativ al lui Iulian Bulai: „Primul like dat Oanei! Bravo pt susținerea acestui proiect”.

Social-democrata nu s-a lăsat mai prejos și, la rândul ei, i-a răspuns colegial: „Iulian, mă bucur să văd că ai o șansă să vii pe drumul cel bun… 🙂 

Lăsând gluma la o parte, îți mulțumesc pentru apreciere și o să repet de milioane de ori: mai importante decât siglele partidelor pe listele cărora am candidat sunt soluțiile pe care trebuie să le găsim pentru problemele românilor și sprijinirea cauzelor și proiectelor frumoase, cu efecte pozitive pentru societate.

Să știi că, la rândul meu, am apreciat inițiativa deschiderii acelui Muzeu al colectivizării, în casa familiei tale. E foarte bine ca tânăra generație să cunoască formele pe care le-a luat socialismul (urmașul marxismului) în România.

Te îmbrățișez! 🤗 „

Postarea Oanei Bulai care i-a adus likeul istoric de la Iulian Bulai:

 

„Vindem cărămizi! Construim un teatru!
O acțiune remarcabilă a Asociației Culturale Grivița 53, care dovedește că, dacă suntem uniți și acționăm împreună, putem să facem lucruri mărețe.
Prin contribuția noastră, a tuturor, putem să punem bazele unui teatru. Nu este un proiect doar pentru construcția unei clădiri, ci el are rolul de a păstra spiritul teatrului românesc, de a susține generațiile viitoare de actori.
Mă bucur că începând de azi fac parte dintre „ctitorii” proiectului Grivița 53 – primul teatru construit împreună.
Vă invit, dacă aveți posibilitatea, să contribuiți la acest minunat proiect cultural și să deveniți și voi „ctitori” au teatrului din proiectul Grivița 53.
Toate detaliile le găsiți aici – www.grivita53.ro

Deși cei doi deputați sunt amândoi din Neamț (ea din municipiul Roman, el din comuna Tămășeni) și au același nume de familie, ei nu sunt rude, chiar dacă în mediul online unii au făcut această confuzie. Ba au fost și unii emitenți de comentarii care i-au și „căsătorit” în diverse opinii exprimate pe net, deși fiecare din cei doi deputați își are propria familie.

USR-istul Iulian Bulai este la al doilea mandat de deputat, PSD-ista Oana Bulai este la primul mandat.

D.V.

 

Lasă un răspuns