Cuc și Moise, în conferință cu doar presa agreată: „Referendum pentru demiterea primarului Carabelea!”

PSD Neamț ia în calcul foarte serios ipoteza inițierii unui referendum pentru demiterea primarului de Piatra Neamț, Andrei Carabelea – aceasta a fost ideea principală din conferința de presă susținută la sediul partidului de senatorul Răzvan Cuc și de consilierul local (președinte al organizației de Piatra Neamț) Florentina Moise, informează newsallert.ro (AICI si AICI).

După ce a făcut un inventar al nerealizărilor actualei administrații locale, Răzvan Cuc (fost candidat PSD pentru funcția de primar de Piatra Neamț, la alegerile locale din 2020, a tras concluzia: „Nu întrevăd un viitor bun în Piatra-Neamţ, din punct de vedere al administraţiei, al atragerii de fonduri, al dezvoltării locurilor de muncă. A venit momentul, şi am discutat şi cu domnul preşedinte Arsene, pe modelul început la Bucureşti, ca primarii catastrofă să nu fie lăsaţi să-şi ducă mai departe mandatul dezastruos, pentru comunitate. Aşa cum trimitem la lada de gunoi acest guvern incompetent, marţi, când votăm moţiunea de cenzură, trebuie să luăm în calcul iniţierea în Piatra-Neamţ a unui referendum pentru sancţionarea acestui primar”.

Senatorul Cuc a mai punctat că el este convins că și unii liberali ar vota pentru debarcarea primarului Carabelea: <<Cred că inclusiv membrii din PNL Neamţ ar fi de acord cu acest referendum când prestaţia lui nu face cinste nimănui. Dacă vom continua în acelaşi ritm, cu acest primar care are grijă doar de clientela politică şi de persoana lui fizică… Aici, acasă, avem o problemă foarte mare cu Andrei Carabelea. Cred că oamenii şi-au dat seama de toate aceste „realizări”. Ele ar trebui reamintite pietrenilor săptămânal pentru a vedea ce au votat. A venit timpul să judecăm oamenii după competenţele pe care le au în administraţia locală, după trecut şi experienţă. Nu să judecăm după sintagme şi după ce arunci pe facebook ca să prindă mai bine>>.

În esență, declarația de azi a lui Răzvan Cuc confirmă ceea ce Vestea anunța în exclusivitate (în baza informațiilor primite încă de atunci de la surse din PSD), încă din luna august, că social-democrații se gândesc la varianta acestui Referendum și că analizează care sunt opțiunile dar și posibilele efecte:  <Surse: În septembrie, începe strângerea de semnături pentru referendum de demitere a primarului de Piatra Neamt>.

Florentina Moise l-a acuzat pe primar că tergiversează introducerea pe ordinea de zi a CL a proiectului inițiat de ea și colegii ei cu privire a acordarea unor ajutoare pentru iarnă: „Proiectul de hotărâre care a ajuns zilele acestea la Primăria Piatra-Neamţ şi, a nu ştiu câta oară, cei din conducerea primăriei nu înţeleg că este un proiect al oamenilor, nu un proiect al Florentinei Moise sau al PSD. Îl atenţionez pe primarul Carabelea să introducă proiectul pe ordinea de zi, pentru că este pentru cetăţeni. Mă refer la proiectul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire în perioada 1 noiembrie 2021 – 1 aprilie 2022, familiilor monoparentale din Piatra-Neamţ, cu venituri reduse şi care au în întreţinere şi îngrijire, unul sau mai mulţi copii. Proiectul vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil. Această lege – şi îl citez pe premierul Florin Cîţu – nu este îndeajuns pentru această iarnă. Deci chiar ei au recunoscut acest lucru. Pentru a nu ne suprapune pe cazurile sociale pe care există deja reglementări, proiectul nostru vizează doar familiile monoparentale în care adultul are un loc de muncă sau este pensionar iar veniturile sunt mai mici de 2.000 lei. Este vorba de un ajutor de 200 lei lunar”.

În rest, conferința de presă organizată de PSD Neamț a fost una tipică: cu doar 3-4 jurnaliști prezenți. A fost un nou exercițiu de comunicare la care presa neagreată de Ionel Arsene (Monitorul, Mesagerul, TVM Neamț, Vestea etc) nu a fost invitată.
„Cine stă de vorbă cu ei (NR – jurnaliștii neagreați), zboară!”, ar fi amenințarea proferată de Arsene către proprii săi colegi de partid, după cum au spus mai multe surse din PSD Neamț.
În aceste condiții atât de potențial dezastruoase pentru unele cariere politice, nu e cazul să ne supărăm pe amfitrionii conferinței de presă de azi (care arată că au înțeles că la PSD Neamț, „echipă = doar șeful”), nici măcar pe Adrian Niță, actual purtător de cuvânt al PSD Neamț și cel care invită, de obicei, presa la astfel de evenimente care, pe vremea când era membru în M 10 (partidul Monicăi Macovei) vorbea atât de frumos despre transparență și despre cât de toxici sunt baronii locali autocrați.

Astfel că din respect față de membrii și fanii PSD care nu citesc doar publicațiile agreate de „boss” și pentru corecta și echilibrata informare a opiniei publice, Vestea a preluat de la Newsallert și declarațiile de mai sus, dar și fragmentul VIDEO de mai jos.

 

 

D.V.
sursa imagini – newsallert

 

One thought on “Cuc și Moise, în conferință cu doar presa agreată: „Referendum pentru demiterea primarului Carabelea!”

 1. Este clar pentru toata lumea:Carabelea este o catastrofa pentru orasul Piatra Neamt.

  Este incompetent si datorita faptului ca nu il ajuta intelectul.De aia a fost propus Primar de catre mafia PDL-ista.

  Aroganta pe care o afiseaza in raport cu cetatenii nu poate ascunde decat prostie .

  Omul trebuie demis DOAR pentru faptul pentru ca a adus din nou mafia PDL-ista in oras cu care a inceput sa sifoneze banii publici ca pe vremea lui Pinalti.

  Ne bucuram ca si-a cumparat LIMUZINA de 30.000 euro ca altfel nu putea strabate orasul de 2 km Piatra Neamt in timp ce podurile din oras stau sa CADA..Cat de prost trebuie sa fii ca sa faci asa ceva?

  PS

  PSD nu ar trebui sa critice hotiile PNL.
  Programul PNDL1,2,3 este cea mai mare hotie ”legala” din istoria acestei tari.
  Vizita in”super puterea economica Egipt” in scop turistic mascat a”delegatiei”de la CJ in frunte cu Arsene este alta modalitate de a sifona banul public.

  PSD=PNL=aceeasi mizerie,aceleasi hotii.

Lasă un răspuns