Cu mâinile pătate de sânge, incompetentul Micu își anunță demisia din funcția de manager al Spitalului


Lucian Micu – politrucul recompensat de baronul Ionel Arsene cu funcția de manager al Spitalului Județean Neamț drept răsplată pentru implicarea în campania electorală de la alegerile locale – și-a anunțat mai devreme intenția de a demisiona din funcție. Nu imediat ci, după cum spune, va înainta documentul (către baronul Arsene) mâine dimineață.

Micu pleacă și din această funcție pe ușa din spate, așa cum a plecat și de la Primăria Roman (de unde a fost demis pentru incompatibilitate) dar, de astă dată, în urma unei tragedii înfiorătoare în care au fost uciși cu zile 10 pacienți în Spitalul în care a fost numit ca manager. Adică acum pleacă și cu mâinile pătate de sângele unor oameni nevinovați…

De ce este și va rămâne Micu în topul incompetenței manageriale din istoria Spitalului Județean?
1.A ajuns viceprimar pentru că acesta a fost trocul din răposatul Culiță Tărâță (UNPR) și PDL la alegerile din 2012. A ajuns între timp și în 2016 viceprimar trecând în PNL-ul condus la Roman de Laurențiu Leoreanu. Când Leoreanu a plecat în parlament l-a luat de mână pe Micu, l-a propus romașcanilor. Dacă propunea Leoreanu o coadă de mătură în 2016, era aleasă primar…
2.După ce s-a pupat Micu cu Arsene, baronul PSD a tot repetat clișeul cu „juristul Micu”. Așa de bun este Micu ca jurist încât s-a plasat într-o situație de incompatibilitate. Apoi a pierdut cele 2 procese cu Curtea de Apel și cu Curtea Supremă. Apoi a vrut să candideze deși interdicția lui apărea pe siteul ANI. Candidatura a fost respinsă de BEC, de BEJ și apoi de Justiție.
3.Inclusiv Arsene, în urmă cu 1-2 ani (când Micu era la PNL) îl descria pe primarul de atunci al Romanului ca pe un „incompetent” și ca pe o „lepră galbenă”. Când Micu a trecut la PSD și i-a promis lui Arsene că îi aduce voturi pentru un nou mandat, Baronul PSD de la Neamț l-a reevaluat. Și apoi i-a dat drept răsplată sinecura de la Spital.
4.Numai cineva maxim de incompetent poate gira ca manager al Spitalului Județean mutarea unor pacienți pe o Secție recompartimentată îniante de a fi primit avizul DSP.

Cu sau fără demisie, zilele următoare nu se anunță deloc prea roze sau liniștite pentru acest Micu. Ba, după cum spun sursele Vestea (și vom reveni cu un articol separat) și el, și directorul medical Verzea dar și alte câteva persoane se pot aștepta la surprize extrem de neplăcute în ancheta pe care Parchetul General o realizează cu privire la uciderea celor 10 pacienți.

Mai jos, comunicatul remis de Micu:

”Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.

Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență
Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine.

Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea.
Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”.

V.N.

2 thoughts on “Cu mâinile pătate de sânge, incompetentul Micu își anunță demisia din funcția de manager al Spitalului

  1. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate ! ,,
    Ipocrizie maxima , daca aveai respect pt. actul medical ,cameleonule, nu cerseai functia, probai mai intai caciula si vedeai ca-ti vine in barba ! Acesti profitori nu-si vad niciodata lungul nasului….Dupa ei potopul , ceea ce s-a si intamplat !
    Dumnezeu sa-i ierte pe cei sfarsiti in mare suferinta !
    Vinovatii sa suporte consecintele (sper)

  2. D-ul Arsene s-a folosit de d-ul Micu la alegerile locale si drept recompensa la numit manager interimar la spitalul judetean de urgenta Neamt. Aici a fost numit ca sa adune spaga din achizitii si altele. D-ul Micu se pricepe la asa ceva, acest lucru l-a facut si la primaria Roman numai ca a luat mai mult pt. el, motiv pt. care a fost rejectat de sistem. Dumnezeu sa-i ierte pe cei decedati in aceasta tracedie!

Lasă un răspuns