CU  DRAGOSTE, DAR  ŞI  FRICĂ  DESPRE …CÂINI / Dacă e marţi, e Alexandru Drăgan

 IMAG0163

Afara e o vreme cainoasa, deși ploile bacoviene sunt fără câini.
Câine-caineste a început și campania electorala: cu ranjete, cu schelalaituri și cu muscaturi pe din dos.
Toate acestea îmi aduc aminte de o întâmplare cu câini rai; deși eu sunt indeobste un mare iubitor și admirator de câini. De multe ori e cel mai credincios prieten ,din păcate.
Auzind de atrocitatile unor câini rai de la Izvoare- Dumbrava Roșie mi-am amintit ca și la Tasca s-a întâmplat ceva asemenea.
Atunci am avut prima data senzația de neputința a primarului de a rezolva treburi publice inscrise în fisa postului.
Am primit într-o dimineața un telefon de la o familie de oameni bătrâni  care locuiau singuri, într-o margine de sat,ca trei cani lupi negri le-au omarat toate oile, iar ei nu pot ieși din casa de frica lor.Eram buimac și m-am transfigurat în locul lor. Ce era de făcut?
După ce m-am consultat cu câțiva colegi, cu padurari,cu vanatori, am constatat ca nimeni nu voia să facă nimic de frica legii. Cu catva timp înainte un câine a atăcat-o pe bătrâna mama a unui vânător, iar acesta, la nervi, l-a împușcat.I se intocmise dosar de cercetare la poliție.
Poliția locala a zis ca nu are astfel de competente. Medicul veterinar ridica din umeri. Deci, terminasem cu colaboratorii locali.
Și atunci, ca oricare cetatean european am sunat la 112!
M-am prezentat și am discutat cu calm cu toți: cu ambulanța, cu pompierii și apoi cu ISU. Toți au luat-o ca pe o gluma proasta: chiar primarul de Tasca , cu atâta vechime și experiența nu se descurca? Oricum ei nu au nicio competenta în acest domeniu. Trebuia musai sa fi organizat serviciu de ecarisaj în comuna. Chiar nu se justifica, am gândit eu.
Și atunci am sunat la Serviciul de ecarisaj al Primariei…Piatra Neamt.Acolo am aflat cu stupoare ca …potrivit regulamentelor, ei nu aveau voie sa ofere servicii decât pe raza administrativ teritoriala a orașului…
În tot acest timp batranii nu puteau ieși nici la toaleta din curte, deși se facuse deja ora opt dimineața.
În astfel de ocazii , primarii trebuie sa riste, să-și asume, să facă orice…
Am primit sprijinul primarului din Piatra Neamt și în 20 de minute o mașină de ecarisaj a și ajuns la locul faptei. În câteva minute câinii au fost anesteziati și tocmai când ii incarcam în mașina au apărut…ONG-urile cele iubitoare de câini…Pe neobservate mașina cu patrupedele a dispărut, iar eu, preț de câteva ore am avut parlamentari cu iubitorii de câini , care nu intelegeau nici în ruptul capului ca trebuie sa linistim pe cei doi bătrâni și sa transportam cele opt oi moarte. O intreaga tevatura. Eram încă naucit de neputința organelor statului de-a interveni în situații limita.
          Morala: Dragi candidați la primarii sa știți ca va așteaptă o viața cainoasa!
Nu va purtați ca niște câini rai, nici ca dulai; fiți cei mai buni prieteni ai oamenilor!
Și dacă auziți în jur: ham,ham,ham, gândiți-va cu dragoste, cu frica, dar și cu responsabilitate la ce ham v-ați inhamat!….

ALEXANDRU DRAGAN

 

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “CU  DRAGOSTE, DAR  ŞI  FRICĂ  DESPRE …CÂINI / Dacă e marţi, e Alexandru Drăgan

Lasă un răspuns