Cu calul la şcoală, chiar şi în vacanţă! POzNA ZILEI

 

În timp ce kinderii au aşteptat vacanţa cu sufletul la gură, alte vietăţi care frecventează unităţile şcolare merg în continuare cu sârg, trec de poarta şcolii şi, dacă găsesc uşa închisă, se învârt prin curte.

Este şi cazul calului din fotografia de mai sus, imagine făcută publică de jurnalistul Cristian Foghel de la Roman. <<Scoala din Balcescu are impact! Si paza, haiducii erau si ei pe acolo, presupun…>>, a scris jurnalistul ca legendă la superba imagine.

În aceeaşi notă, a fost completat de o romaşcană: <<Școala e pentru toți. La Bălcescu si caii au acces la învățătură>>.

Şcoala din Bălcescu este, oficial, Şcoala gimnazială 6 Roman, amplasată în cartierul Nicolae Bălcescu din municipiul respectiv. E un cartier de la marginea oraşului, format în principal din case de locuit, fiind vorba de fostul sat Carol 1 din comuna cu acelaşi nume care au fost desfiinţate în 1948. Regimul comunist a alipit apoi satul respectiv la oraşul Roman.

Actualul director al şcolii – care poate reporta cu mândrie patriotică ISJ şcolarizarea cabalinelor – este, conform siteului unităţii şcolare, profesorul Grigore Văduva.

Nu ştim când a fost realizată exact fotografia postată pe net de Foghel acum 3 zile. Jurnalistul respectiv este ceea ce numim o persoană cu un acut spirit ironic care transmite, de obicei, „mesaje proaspete”.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns