CTP, dezlănțuit după moartea lui Alexandru: Onorabilul stat român a dat țepe și bacterii lu’ Bruselu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Digi24, după decesul tânărului de 28 de ani ars în explozia de la Piatra Neamț, despre implicațiile acestui caz, informează digi24.ro.

Pe scurt, acest băiat de 28 de ani s-a dus lângă tinerii de acum trei ani (victimele tragediei din Colectiv, n.r.), aflat într-o situație absolut similară, s-a dus inexorabil, a avut aceeași soartă după trei ani. Dacă ar exista o conștiință colectivă în această țară, în acest popor, dacă ar exista o ființă numită România, un suflet colectiv, cum s-a simți față de acest om? După trei ani, țara lui nu este în stare să-l salveze de la moarte exact în aceleași condiții în care au murit cei 65 acum trei ani”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în spitalul din Belgia.

Oamenii ăia de la spitalul din Belgia au spus așa: au mai venit români aici. Noi, fiind domni și fiind oameni, i-am primit, i-am tratat și nu ni s-a plătit pentru tratament. Noi n-am banii înainte, ca la curve, am fost oameni. Am spus că e o urgență, două urgențe, trei, le primim și o să plătiți dup-aia, pentru că sunteți onorabili. România e o țară onorabilă, în Uniunea Europeană, o să plătiți. Și onorabilul stat român, prin reprezentanții săi, n-a plătit. Deci onorabilul stat român a dat țepe, asta este eticheta pe care o pun oamenii ăia din Belgia. A dat țepe cu bolnavii ăștia aduși acolo și pentru care nu s-a plătit intervenția. Cui a dat țepe? Lu‘ Bruselu’. Lu’ ăștia, lu‘ nenorociții ăștia de la Bruselu‘ care sunt dușmanii poporului român, cum ne-a spus nouă domnu‘ Dragnea, domnu’ Tăriceanu, cum ne-a spus paracliserul ălă, Vâlcov”, a adăugat jurnalistul.

Au spus oamenii ăia: nu îl tratăm (pe tânărul din Piatra Neamț, n.r.) până când nu plătiți, pentru că sunteți niște țepari nenorociți. S-a plătit, a fost operat și a murit omul. Sunt convins că a fost tratat în cel mai bun mod cu putință acolo, dar era deja într-o situație extrem de gravă, cu arsuri de 70% în zona capului, o situație deja critică. Ceva tot le-am dat, două bacterii. N-ai bani, dai bacterii la Bruselu‘. Vă dați seama cam cum arătăm în ochii oamenilor ălora din Belgia”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

IP

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns