CRUNT! Ars pe 50% din suprafața corpului… Incendiu la Țibucani…

Un bărbat din comuna Țibucani a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului din cauza folosirii combustibilului neadecvat pentru a aprinde focul în sobă, anunță ISU Neamț.

„Prin apel la 112, la ora 14:52 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Țibucani.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Țibucani (o autospecială de stingere), Detașamentul de pompieri (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SAJ Târgu Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flăcără deschisă într-una din camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul camerei.
Proprietarul locuinței, un bărbat de 68 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 50 % din suprafața corpului și la căile respiratorii. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior fiind predat echipajului SMURD TIM (din cadrul Detașamentului Piatra Neamț) și transportat la UPU Piatra Neamț”, precizează aceeași sursă.

Folosirea combustibilui neadecvat a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei).

Alexandra Bradu