Cruce și colivă pe Modularul de la Lețcani! Vot în CJ Neamț pentru predarea la ISU Iași care-l bagă în conservare!

Cu 20 de voturi pentru și 15 abțineri, CJ Neamț a votat azi pentru ca Spitalul Modular de la Lețcani să iasă de sub contractul de administrare cu Spitalul de Boli Infecțioase Iași și să fie predat către ISU Iași.
Deși atât în documentele aferente proiectului CJ cât și în timpul dezbaterilor, Ionel Arsene (președintele CJ Neamț) a tot spus că acesta va fi un pas benefic în funcționarea spitalului modular (acum închis), că ISU poate trimite medici și personal, adevărul e cu totul altul. ISU Iași a anunțat deja că preia acel pseudo-spital ca să-l bage în conservare.

„Cu privire la procedura de predare-primire a spitalului mobil de la asociaţia EURONEST, precizăm faptul că acesta este in curs de iniţiere iar după primire, spitalul va fi trecut în regim de conservare pe locaţia existentă, fiind operaţionalizat în orice moment, la nevoie”, se precizează în comunicatul ISU Iași din data de 20 iulie publicat inclusiv de Agerpres.

O eventuală operaționalizare ar însemna luarea de la zero a autorizărilor și e vorba de un spital care a fost închis în ianuarie și nu a mai fost redeschis tocmai pentru că Euronest (ONG-ul proprietar) nu a fost în stare să obțină avizele necesare.
Consiliul Județean Neamț a contribuit la această investiție cu suma de 3,2 milioane de euro.
DNA a anunțat că este deschis un dosar penal legat de achiziția acestui spital de la o firmă turcească.

Cât privește capacitatea reală a ISU Iași de a operaționaliza un astfel de spital, reamintim că un spital modular a ajuns și la Bacău și nu a funcionat niciodată. Acel Spital de la bacău aparține IGSU și a fost cumpărat la ordinul lui Raed Arafat.

D.V.

One thought on “Cruce și colivă pe Modularul de la Lețcani! Vot în CJ Neamț pentru predarea la ISU Iași care-l bagă în conservare!

  1. Iar din aia 13,2 milioane de euro sunt curios cati s-au intors ca si parandarat catre cei doi corifei care au semnat achizitia asta mai mult decat dubioasa. Doi hoti-sper sa ajunga amandoi la rece dupa ce termina ancheta parchetul. Furtul se vede din cer,serios!!!!

Lasă un răspuns