Critici dure de la Arsene pentru Chitic: „În loc să facă lucrări de colectare torenți, bagă miliarde în catarg, litere pe Pietricica, aparate de fitness prin parc…”

Administrația PNL-PMP a municipiului Piatra Neamț, în frunte cu primarul liberal Dragoș Chitic, a fost azi ținta unor critici ferme formulate de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț pentru anumite investiții controversate votate odată cu bugetul orașului, în detrimentul celor care ar fi putut viza apărarea cetățenilor de inundații, mai ales colectarea de torenți (așa cum a și fost, la acel moment, un amendament al taberei PSD-ALDE, respins la vot).

„Referitor la situația cu care se confruntă astăzi municipiul Piatra Neamț, urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile, vă spun că sunt extrem-extrem de nemulțumit de modul în care alianța PNL-PMP de la conducerea Primăriei Piatra Neamț a gestionat problemele în ideea prevenirii acestor efecte. Le reamintesc domnilor care conduc astăzi Primăria Municipiului Piatra Neamț că la ședința din 18 aprilie 2019, grupul de consilieri locali PSD a cerut să se reloce o parte din sumele propuse pentru montarea unui catarg cu un drapel național și amplasarea unor litere pe Muntele Pietricica – 250.000 și 200.000 de lei – și la achiziționarea de aparate de fitness pentru parc, 545.000 lei, adică 10 miliarde de lei vechi în total, și să meargă (NT – acești bani) spre colectarea torenților din Parcul Cozla din Piatra Neamț.
Sigur că majoritatea din Consiliul Local nu a fost de acord. Au zis că mai bine să punem echipamente de fitness, să facem litere… Dumnezeu știe ce. Nu mă bag, este strategia lor. Dar eu cred că dacă conducerea municipiului Piatra Neamț ținea cont de nevoia imediată a unor situații ar fi alocat banii ăștia pentru colectarea torenților și astăzi nu am mai fi avut problemele care sunt în Piatra Neamț de la aceste ploi. Pentru că astăzi ce plătim noi? Indolența și prostia!
Uneori e bine să fi și fudul. Dar să nu persiști în asta…”, a declarat Arsene în cadrul conferinței de presp susținută astăzi la CJ.

Președintele CJ a punctat că a evitat în ultimul timp să critice administrația din Piatra Neamț (unde partidul său, PSD, este în Opoziție) pentru că a considerat că e vorba de oameni aleși de cetățeni ș.i care trebuie să lucreze în folosul comunității. Astăzi însă, Arsene a punctat că primarul Dragoș Chitic și actuala majoritate PNL-PMP de la Piatra Neamț nu au o viziune de dezoltare a orașului. Tot în antiteză cu controversatele investiții (litere pe Pietricica, catarg cu steag, aparatură fitness) și amintind de faptul că deja proiectul drumului expres Piatra Neamț-Bacău a mai depășit o fază din procedurile prealabile, Arsene a acuzat administrația locală pietreană că nu a realizat un proiect pentru o centură ocolitoare a muncipiului. Președintele CJ neamț a mai punctat că seși el este membru PSD și primarul Chitic e membru PNL, el nu ar avea nicio problemă să asigure sprijin, de la realizarea proiectului până la obținerea finanțării. „Dar ca să ajuți trebuie să fii solicitat, că atunci e altceva”, a mai spus Arsene.

 

Mai jos, integral, conferința de presă susținută de Arsene. De la minutul 20, referirile la administrația din Piatra Neamț:

D.V.
sursa video Turn TV

2 thoughts on “Critici dure de la Arsene pentru Chitic: „În loc să facă lucrări de colectare torenți, bagă miliarde în catarg, litere pe Pietricica, aparate de fitness prin parc…”

  1. Singura sansa pentru a scapa de hotii din PNL/PDL care delapideaza bugetul acestui oras de 15 ani este ca justiitia/DNA-ul sa-l trimita pe acest personaj fara profesie si fara viziune care nu a facut nimic in acest oras la racoare daca tot vine vara.

    Pina atunci vom asista cum este furat acest oras de neica nimenii analfabeti din PMP/PDL/PNL.

  2. De ce nu zice nimeni nimic de duhoarea pestilentiala care invaluie cartierul Maratei de circa o saptamana de nu mai poti deschide un geam??? Ce face Garda de Mediu??? Doarme???? Faceti ceva,inutililor!!!!

Lasă un răspuns