Critică la adresa celor care-i ironizează pe „pupătorii de moaşte”: „Ei îi pupă în fund pe politicieni!”

Înteţirea criticilor şi ironiilor la adresa enoriaşilor care merg în pelerinaj la Sărbătoarea Sfintei Parascheva, numiţi cu sarcasm şi „pupători de moaşte”, nu rămâne fără răspuns.

Oameni educaţi care numai habotnici nu pot fi numiţi dau diverse replici sau mesaje în care explică, cu argumente culturale sau istorice, că fiecare comunitate îşi are simbolurile sale, care par de neînţeles pentru cei care împărtăşesc alte valori.

Un mesaj ironic a fost postat pe internet şi de poetul Vasile Baghiu care punctează că unii din „miştocarii” care pun sub semnul întrebării legătura specifică a unor oameni cu religia în care cred sunt, de multe ori, mai pretabili la ironii atâta timp cât respectivii critici sunt la rândul lor „pupători de funduri de politicieni”.

<<Unii intelectuali şi inteligenţi de la noi fac mişto de credinţele oamenilor şi de credincioşi numindu-i „pupători de moaşte”, dar nu se sfiesc să-i pupe-n fund pe politicieni şi pe mai-marii zilei ori de câte ori au ocazia>>, spune Baghiu.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns