Cristian Petrescu: Primarii sunt șantajați cu fondurile pe care le împarte CJ-ul!

dsc_0006

Vicepreședintele PMP Neamț Cristian Petrescu a spus astăzi că primul proiect pe care-l va depune odată ajuns deputat va fi cel privitor la trasparentizarea alocării fondurilor de la bugetul de stat către primării. Petrescu și-a fundamentat afirmațiile pe ideea că acum această putere stă în pixul președinților Consiliilor Județene, care-i condiționează pe primari să le aducă voturi pentru a primi fonduri.
Încercăm să desființăm odată acest sistem mafiot, pentru că e mafie în cel mai pur sens al cuvântului când stă în pixul unui președinte de Consiliu Județean câți bani să direcționeze la primăriile din județul lui. Contra unui număr de voturi. Primare, nu-mi aduci mia de voturi, nu-ți mai dau bani pe viitor! Ăsta e șantaj, e mafie în cel mai pur sens al cuvântului. În alte județe deja s-a întâmplat să fie ridicați oamenii respectivi. Nu se se întâmplă numai în Neamț, ci și la Caraș Severin”, a spus Cristian Petrescu.
Referindu-se strict la județul Neamț, acesta a precizat că are informații conform cărora și președintele CJ Ionel Arsene ar proceda la fel.
Am informații potrivit cărora președintele Consiliului Județean a cerut primarilor să-i aducă un anumit număr de voturi, pentru că altfel nu le mai dă bani pe viitor. Îmi asum ceea ce spun și dacă are domnul președinte al Consiliului Județean ceva împotrivă să mă dea în judecată sau să dovedească opusul”, a spus Petrescu, adăugând: „Informații, nu dovezi, potrivit cărora președintele Consiliului Județean Neamț ar fi condiționat repartizarea fondurilor către comunitate în funcție de voturile acordate. Dacă aveam dovezi, le duceam direct la DNA. Sunt oameni care mi-au spus că nu pot intra în unele comune, pentru că primarul trebuie să ducă un anumit număr de voturi nu știu cui, ca să aibă garanția că o să primească bani. Mă feresc să dau nume, pentru că nu le-am cerut permisiunea celor ce mi-au spus aceste lucruri”, a mai punctat Petrescu.
Afirmațiile vicepreședintelui PMP Neamț au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, la care a mai participat și președintele Laurențiu Dulamă, alături de vicepreședintele Marian Bursuc și prim-vicepreședintele Costache Lupu.

Alex SÎRBU