Criminalul de la Zănești tace mâlc! El și-a mai agresat și în trecut părinții


Bărbatul de 45 de ani din Zănești care și-a ucis ieri mama în bătaie n-a scos un cuvânt  în fața anchetatorilor care au încercat să afle ce l-a determinat să comită o asemenea faptă. Surse apropiate anchetei ne-au declarat că personajul era cunoscut ca fiind deosebit de violent, mai ales atunci când consuma băuturi alcoolice. Potrivit localnicilor, scandalurile erau la ordinea zilei în familie și porneau mai mereu din nimicuri, așa cum se întâmplă de regulă atunci când în ecuație intră și băutura. Bărbatul trăiește în concubinaj cu o femeie și are casa peste drum de locuința părinților, locul unde s-a consumat ieri întreaga tragedie. Teoretic el era cel care le purta de grijă părinților săi. Numai că ieri după amiază lucrurile au luat o întorsătură tragică, atunci când bărbatul a intrat în casa părintească pus pe scandal și băut bine.
Moartea femeii a fost violentă, agresorul lovind-o cu pumnii și picioarele și apoi izbind-o de corpuri dure din casă. Au fost audiați mai mulți martori care i-au condus pe anchetatori la confirmarea acuzației de omor, iar pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal. Astăzi, el urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă”, ne-a declarat procurorul șef Virginel Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

CITIȚI ȘI: CRIMĂ înfiorătoare la Zănești: Un bărbat și-a omorât mama în bătaie

În paralel, și la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a fost deschisă o anchetă, pentru că femeia ucisă îi avea în grijă și pe cei doi nepoți – copiii fratelui criminalului – o fetiță care e la grădiniță și un băiat în clasa a IV-a. Soarta micuților va fi decisă în zilele următoare, după ce autoritățile vor discuta cu tatăl lor, care astăzi se întoarce în țară din Anglia, unde este plecat la muncă.
Cei doi minori au fost luați ieri după producerea tragediei de o familie de încredere, vecină cu ei, care-i are acum în grijă. Tatăl lor, care este plecat la muncă în Anglia, urmează să ajungă astăzi acasă, iar în urma discuțiilor pe care le vom purta cu el vom decide dacă se impune să luăm vreo măsură, sau dacă părintele va hotărî să-i ia cu el peste hotare. Copilașii sunt oricum traumatizați psihic din cauza evenimentului și trebuie să facem tot posibilul ca situația să nu se înrăutățească”, a precizat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.
Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns