Criminalul de la Roznov: „Am dat de frică!”

Autorul crimei de azi – noapte de la Roznov (LCM) a declarat în fața anchetatorilor că a aplicat victimei zeci (poate sute) de lovituri cu bâta, din teama ca respectivul să nu se ridice și să-l ia pe el la tocat.

Conflictul dintre Muscalu Ionuț Darie (31 ani), zis „Codiță” și Manole Constantin Mădălin (24 ani), zis „Borcan” a început azi – noapte după ora 01.00, când primul (cu un fizic masiv, peste 110 kg), a început să provoace scandal în barul aflat la intersecția drumurilor din zona Oborului de la Roznov. Codiță, de loc din Borlești, proprietar al unui bar la el în comună și care făcea și oficiile de bodyguard (cu sau fără acte în regulă) la un alt club celebru din Roznov, era cunoscut pentru stilul provocator și agresiv pe care-l manifesta când intra prin alte cârciumi din zonă. Oamenii vorbesc despre o adevărată teroare pe care o exercita la adresa barmanilor și a patronilor de spații comerciale și nu exclud varianta unei regii care urmărea, în fapt, fugărirea clienților.

Circulă inclusiv ipoteza unor taxe de protecție pretinse, variantă susținută fie și parțial de martorii conflictului de azi – noapte, care spun că, după ce a stricat atmosfera din barul respectiv, Codiță i-ar fi cerut și bani angajatei din bar.

Practic, aici a intrat în scenă cel care avea să devină criminal și care, fiind prieten cu barmanița și așteptând-o pe aceasta ca să termine tura și să o ducă acasă, a intervenit, încercând să-l calmeze pe Codiță. Surse din anchetă spun, citând martorii deja audiați, că în acel moment bodyguard-ul a devenit și mai nervos, că ar fi vrut să îl lovească pe Borcan și, în încăierarea iscată, ultimul ar fi fost mai rapid și i-ar fi aplicat un croșeu care l-a făcut knock-out. Borcan a luat apoi, din spatele barului, o bâtă și s-a dezlănțuit, aplicându-i celui căzut zeci și zeci de lovituri peste mâini, picioare și restul corpului.

Anchetatorii care au realizat investigația la locul faptei au găsit în bar numeroase fragmente de țesut osos și musculos aparținând victimei. „Agresorul a declarat că a lovit cu atâta furie din teamă, gândindu-se că, dacă cel pe care îl lovea ar fi apucat să se ridice, se inversau rolurile și el nu ar mai fi scăpat cu viață”, a declarat pentru vestea.net procurorul criminalist Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

În momentul în care a reușit să plece de la fața locului, victima s-a urcat în mașină, dar nu singură, ci împreună cu un alt bărbat care, de asemenea, fusese implicat într-un alt scandal, de mai mici dimensiuni, simultan, în aceeași zonă. În jurul orei 03.00, Codiță a fost găsit în Borlești, căzut lângă drumul național, fără suflare, la câțiva metri de mașină. De aceea, inițial, prima variantă luată în calcul a fost un accident rutier. Cercetările derulate aveau însă să scoată la iveală că nu a fost vorba de o cauză rutieră, ci de tot tabloul de groază relatat mai sus.

Codiță a reușit să pornească mașina și să o conducă pe o distanță de câțiva kilometri, însă i s-a făcut tot mai rău, moment în care a ieșit din autoturism, din nevoia de a lua aer, dar s-a prăbușit la pământ. Tovarășul lui nu a sunat la 112, ci a vrut să pornească mașina și să plece singur mai departe, dar nu a reușit. A plecat pe jos, lăsându-l pe Codiță să-și dea duhul, singur pe marginea drumului.

Ancheta este în curs, mai sunt de audiat martori, de finalizat necropsia. Autorul loviturilor cauzatoare de moarte a primit mandat de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Rămâne de văzut cât vor cântări la procesul pe fondul cauzei circumstanțele provocării.

Vom reveni.

D.VINCA

v1 crima

 

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Criminalul de la Roznov: „Am dat de frică!”

  1. „Circumstantele provocarii”, sunteti seriosi?! Deci au fost necesare aprox 160 de lovituri bestiale ca sa „scape” de frica!! Deci daca mie imi este frica de tine, Domnul Autor al articolului eu ar trebui sa aplic zeci de lovituri sub egida acestui fapt. Asa lasi de inteles. Nu a fost frica, a fost intentie…nici macar intentie depasita nu a fost. Intentie clara, atunci cand lovesti cu o asemenea agresivitate. O fi vinovata victima de faptele ei, dar Dl Borcan se face vinovat de fapta lui, crima!!! In niciun caz dupa o asemenea tornada de lovituri nu poate invoca provocarea sau frica. Adica stai 22 de min si lovesti intr-un om, timp in care mai fumezi lejer 2-3 tigari (probabil tot de frica)! Nu stiu ce o sa se intample cu acest caz, dar un procuror sau un judecator care se respecta nu s-ar lasa „prins” de o asemenea declaratie. Suna aproape ca a facut ceva eroic! Nu, a luat viata unui tata a trei copiii. O fi fost el vinovat de niste lucruri dar asta nu serveste drept scuza pentru o crima, nu una atat de atroce!!!

  2. ce frica acolo? criminalul era cu mai multi prieteni si el a inceput altercatia , nu decedatul. toata lumea se astepta de la criminal sa faca o fapta de acest gen a vrut sa il omoare. de ce barul nu este inchis? prin atitudinea avuta (nu au intervenit in nici un fel si nu au apelat nici 112) cei din bar pun viata clientilor in pericol

  3. D-nul ziarist se vede ca nu prea știe despre ce vorbește sau e rau intenționat . Circumstantele despre care vorbește ar exista in situația in care s-ar vedea amenintarea directa , ori in cazul asta se vede clar ca victima nici nu a ridicat mana , iar loviturile cauzatoare de moarte despre care vorbește „d -nul ziarist ” făcând o suptila aluzie catre o incadrare mai ușoară , sunt de fapt omor si au încadrarea între 15 si 25 sau pe viata . Deci d-nule ziarist sper ca bestia „fricoasa ” pe care o aperi sa stea in casca toată viata

Lasă un răspuns