Criminalii de mediu de la Heidelberg Cement, amendați și de Apele Române! 160.000 lei pentru otrăvirea Râului Bicaz

Pești otrăviți de deversarea amoniacului în Râul Bicaz

ABA Siret (Apele Române) a aplicat mai multe amenzi CRIMINALILOR DE MEDIU de la Heidelberg Cement care au contaminat grav râul Bicaz prin deversarea de apă amoniacală (amoniac lichid cu concentrație de 25%) în canalizarea din interiorul Fabricii de Ciment de la Tașca.
Totalul amenzilor aplicate pentru încălcarea a 3 articole din Legea Apelor este de 160.000 lei, după cum anunță Georgiana Cernat, purtătorul de cuvânt de la ABA Siret Bacău.

<<ABA SIRET a sancționat SC HEIDELBERGCEMENT România pentru poluarea râului Bicaz

În urma verificărilor și a constatărilor efectuate de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț în datele de 4.05.2021 și 5.05.2021, cu privire la producerea unei poluări a cursului de apă Bicaz în data de 03.05.2021, Administrația Bazinală de Apă Siret a sancționat contravențional S.C HEIDELBERGCEMENT ROMÂNIA S.A – Fabrica Tașca în baza Legii Apelor numărul 107/1996 cu modificările și completările ulterioare. Cuantumul total al amenzii este în valoare de 160000 lei, faptele sancționate fiind prevăzute de art. 87, respectiv:

  • 15– folosirea, transportul, mânuirea și depozitarea de reziduuri sau de substanțe chimice, fără asigurarea condițiilor de evitare a poluării, directa sau indirecta, a apelor de suprafață sau subterane,

  • 26–neanunțare aunităților de gospodărire a apelor cu privire la producerea unei poluări accidentale, de către utilizatorii care au produs-o și

  • 27– neluarea de măsuri operative, de către utilizatorul de apă care a produs poluarea accidentală, pentru înlăturarea cauzelor și efectelor acesteia>>, menționează comunicatul remis de ABA Siret.

Tot azi, Heidelberg Cement a primit alte 2 amenzi (în valoare de 200.000 lei) de la Garda de Mediu Neamț, după ce ieri prefectul George Lazăr l-a acuzat public, într-o conferință de presă, pe șeful acestei instituții (Iftime Petrariu) de lipsă de implicare și de neprofesionalism.

D.V.

One thought on “Criminalii de mediu de la Heidelberg Cement, amendați și de Apele Române! 160.000 lei pentru otrăvirea Râului Bicaz

  1. Aceste amenzi se impun dar sunt infime pentru „fabrica de bani” – cum a denumit-o fostul director de la Tasca.
    Probabil a fost lasat nesupravegheat soferu cu mintea odihnita caci stiu ca este disciplina si ordine nemteasca la fostu Moldocim.

Lasă un răspuns