CRIMĂ! Nicio farmacie nu e deschisă noaptea in Piatra Neamţ!

Nicio farmacie nu mai e deschisă noaptea în Piatra Neamţ, pe timpul nopţii. Situaţia a apărut în urmă cu câteva săptămâni când singura farmacie care lucra non-stop, Dona şi-a recalibrat programul, anunţând că ţine deschis punctul din faţa spitataluli doar până la 12 noaptea.

Decizia luată de conducerea lanţului de farmacii Dona lasă practic zeci de mii de locuitori în situaţia imposibilă ca în caz de urgenţă, noaptea, care nu e în categoria „urgenţă medicală” din punct de vedere al practicii medicale să nu aibă unde să apeleze pentru un banal calmant.

Nu e trebuie uitată nici varianta în care, în fapt de noapte, apărea o problemă de sănătate la un copil sau la un adult, mergeau rudele cu pacientul la spital şi dacă nu era caz de internare şi i se prescria o reţetă avea omul unde merge şi de unde cumpăra medicaţia pe care trebuia să o ia imediat. Iar această situaţie nu îi vizează doar pe locuitorii din Piatra Neamţ ci pe cei din întreg bazinul geografic acoperit de Spitalul Judeţean Neamţ.

În Piatra Neamţ sunt zeci de farmacii private (care aparţin unor investitori locali sau unor concerne puternice, chiar multinaţionale), la nivel de judeţ există Colegiul Farmaciştilor dar în aceste câteva săptămâni, organizaţia de breaslă a farmaciştilor nu a găsit o soluţie cu care să vină în întâmpinarea clienţilor/pacienţilor.

Şi nici nu ar fi multe variante. Dacă nicio farmacie nu îşi asumă unilateral ideea de tură de noapte (cum a mai făcut, altădată, şi Farmacia Tomşa), ar mai fi soluţia cu permanenţa asigurată prin rotaţie (aplicată şi aceasta, în trecut). Sau, varianta neagră, să mori noaptea că nu ai de unde lua un calmant pentru o durere de măsele sau pentru alt chin similar care te face să te urci pe pereţi…

D.VINCA

cop farma

5 thoughts on “CRIMĂ! Nicio farmacie nu e deschisă noaptea in Piatra Neamţ!

  1. Mrile farmacii s au inbogatit de pe spinarea bolnavilor de cancer, de pe spinarile mortilor, din combinatiile oneroase cu casa de sanatate, din retetele eliberate fara acoperire, in genere, aceste lanturi de farmacii au facut bani cu nemiluita! Ce rost mai are sa tii farmacia deschisa noaptea pt un amarastean care doreste un calmant sau ceva pt o raceala, daca tu ca entitate incasezi saci de bani ziua! Interesul nu este pt cetateanul de rand, pt muritorul de rand, ci pt propria visterie! Noaptea oamenii cu bani au alte indeletniciri….cluburi, cazinouri, amante de intretinut si multe altele care sunt in neconcordanta cu principiile de etica si moralitate! Sfatul meu este< asa cum puneti muraturi si zarzavat pe iarna in boxa, puneti pe un raft si un stoc de medicamente pt a nu muri cu zile intr.o tara membra Nato si UE!!!

  2. Dar cu amarastenii de la tara, care in unele cazuri, nici doctor n-au, ce facem? Sau ei nu conteaza? Ne plangem ca in oras nu avem farmacii deschise noaptea… Stiti cum e sa locuiesti intr-un sat vai de mama lui, in care nu ai de unde sa-ti iei macar o paine?

  3. dona a inchis noaptea pt ca nu avea personal… dupa inspectia CAS s a vazut ca farmacia dona avea program de 24 h dar un singur farmacist prezent la munca… restul erau din Bacau , angajati doar in acte

    O farmacie cum toate ar trebui sa fie impartea medicamente la toate lumea ca deh , tre sa scoata banii de reclama de undeva

    • Pentru abc Informatia este total incorecta. Farmacia Dona de la Spital a avut temporar programul redus pana la orele 23.00 din lipsa de personal si nu in urma controalelor CAS. Din luna octombrie a trecut din nou la programul non stop, deci articolul nu este tocmai corect. Va rog sa verificati cu atentie deoarece cititorii dumneavoastra sunt dezinformati si poate chiar vor avea nevoie la ora 02.00 de un produs farmaceutic si nu vor indrazni sa apese butonul soneriei farmaciei Dona de la Spital…

    • Și când apeși butonul cu pricina există un farmacist în farmacie conform legii?

Comments are closed.