Crimă! A3: Unul dintre pereți bloca ieșirea din salon / Incendiul din spitalul unde fusese numit, ca director, sinecuristul Lucian Micu

„Unul dintre pereți bloca ieșirea din salon” – este unul din intertitlurile articolului „S-a aflat cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, în urma căruia 15 persoane au murit”, publicat de Laura Dinu pe siteul antena3.ro.

„Mai mult decât atât, holurile au fost îngustate după remenajarea etajului 2, fără autorizație de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost montați pereți pentru a crea 2 culoare separate pentru medici și bolnavii infectați cu COVID-19, astfel încât aceștia să nu meargă pe același coridor în drum spre saloane. Doar că unul dintre pereți bloca o ieșire.
Mai grav este că medicul epidemiolog al spitalului care analizează traseele este chiar unul dintre medicii Direcției de Sănătate Publică Piatra Neamț. Acesta a fost angajat cu jumătate de normă la Spitalul Județean, după ce postul a rămas vacant. Asta înseamnă că el este cel care cere aviz de la DSP, iar cererea ajunge tot la el, sau la colegii lui”, punctează A3.

Reamintim că la momentul incendiului de la ATI-ul Spitalului Județean Neamț, în funcția de director interimar se afla fostul primar (incompatibil) de la Roman, trecut de la PNL la PSD („Surse: Arsene nenorocește de tot Spitalul Județean! Incompatibilul PSD-ist Micu, director!„).

Înainte de a-i pune pe tavă lui Micu sinecura de director al celui mai mare spital din Neamț, Arsene îl prezentase pe ex-primarul incompatibil drept candidat PSD pentru funcția de primar de Roman (august 2020 – VIDEO Acum! Lucian Micu prezentat de Arsene drept candidat PSD!).

Candidatura a fost respinsă, previzibil, de BEC și BEJ, apoi și de Justiție, întrucât Micu figura în tabelul ANI cu personaje interzise la a mai candida/ocupa astfel de funcții. Această joacă de-a candidatura lui Micu a complicat foarte mult prestația PSD la Roman, social-democrații fiind nevoiți să scoată ca din joben un alt candidat.

Respins de facto și de echipa social-democrată romașcană, Micu s-a agățat de campania de la locale drept sprijinitor PSD dar orice analiză coerentă ar duce la concluzia că rolul său de „atârnător” a adus deservicii campaniei PSD și inclusiv un minus la scorul obținut de această echipă.

Cu toate astea, la finele lunii octombrie, Micu își primea răsplata politică, fiind numit direct din pixul lui Arsene director interimar la Spital. La scurt timp avea să se producă acel incendiu ucigaș (14 noiembrie 2020) iar mutarea pacienților (de pe etajul 3 pe 2) și montarea acelui perete de care fac vorbire cei de la A3 au fost operațiuni aprobate de sinecuristul incompatibil.

D.V.

3 thoughts on “Crimă! A3: Unul dintre pereți bloca ieșirea din salon / Incendiul din spitalul unde fusese numit, ca director, sinecuristul Lucian Micu

  1. Ușile din cele 2 saloane erau ÎNCUIATE, mulți din cei decedați nu au reușit sa se salveze din aceasta cauza, salariații din tura respectiva stăteau la barfe/cafele!?!!!! Trebuie dosare penale TUTUTOR!!!

  2. Mai tineti minte cand urla Arsene ca nu ii place un director pus de Misnister ca a fost patron de pompe funebre?
    Lasă că l-a pus Arsene director pe Micu care nu are nicio meserie, e jurist cu diplomă la Facultatea de conserve, un habarnist care a ajuns primar prin 2 numiri si a avansat in cariera ca a fost sprijinit de Tarata si de Leoreanu.
    Si cum acest traseist trebuia sa ajunga sef si la Spital s-a gasit Arsene sa-l unga in aceasta functie pe acest nepriceput .
    Stie cineva cine a fost soferul care l-a adus in noaptea incendiului pe Micu de la pensiunea din Bucovina la spitalul la care murisera oameni?

  3. Si acum,la valul 4,tot spitalul asta il faceti Covid? Sa moara iar cu totii pe la Roman??? Bre,daca o luati iar pe aratura si tineti un spital urias pentru cateva cazuri inchis,iese urat. Trimiteti la Roman cazurile de Covid si pastrati Spitalul din Piatra deschis tuturor,nu mai dovedim. Nu fiti cretini din nou!!! Inteleg ca vor unii bonusuri mari pe frecat menta stand pe Netflix( ca asa au murit aia in noiembrie),dar nu exagerati!!!

Lasă un răspuns