CRBL a dus puştimea la Mall! Bodyguarzii nu s-au mai răstit la cei care au încălcat regula NO FOTO-VIDEO

CRBL îşi merită banii pe care îi primeşte de la diverse mall-uri în care e chemat să facă deja celebrele spactacole pro-KENDAMA; a dovedit-o ;i duminică seara la Mall-ul din Piatra Neamţ al sud-africanilor de la Nepi.

Câteva sute de copii, cu Kendamele (o fi corect pluralul ăsta?) atârnate la gât plus părinţii aferenţi erau la etajul 1 al Mallului pietrean cu jumătate de oră înainte de spectacolul anunţat. La ora respectivă deja etajul era aglomerat în partea unde a fost încropită un fel de scenă, blocând aproape accesul spre terasă (mda, nici organizatorii nu s-or fi gândind chiar la toate).

Cert este că artistul şi-a făcut apariţia, conform reţetei, cu o melodie şi apoi a trecut la meniul cunoscut: discuţii despre Kendama, concurs de îndemânare, premii etc.

După cum se vede şi în fotografiile de mai sus, un asemenea eveniment comercial de succes în care cireaşa pe tort era un artist foarte în vogă nu putea să nu fie pozat şi filmat de mulţi dintre cei prezenţi. Sub ochii aprobatori ai celor de la firma de pază. Situaţia această intră însă în contradicţie cu unele dintre replicile dintr-o dispută de pe facebook, de acum câteva zile, stârnită de indignarea unei doamne care spunea că a fost luată la rost de aceeaşi paznici pentru că cineva ar fi turnat-o că ar fi făcut poze cu telefonul în Mall.

Femeia respectivă spunea că nu a făcut nicio poză şi că astfel şi intervenţia paznicilor şi geniul strategic care i-a trimis cerberii să o certe prin magazin au fost deplasate. În disputa ivită pe net – loc privat?, loc public? – părerile au fost împărţite şi unii comentatori (care păreau apropiaţi de conducerea Mallului sau de firma de pază) au subliniat că interdicţia fotografiatului este afişată la intrările spaţiului comercial şi că „Nimeni nu are voie să facă fotografii în Mall decât cu acordul scris al conducerii!”. Dincolo de faptul că în era smartphonurilor e greu să şi ţii sub control o astfel de rigoare (un puşti isteţ face sute de poze mimând că vorbeşte la telefon) sau de partea juridică (o percheziţie corporală sau informatică – în dispozitivul electronic – poate fi realizată doar cu mandat de la procuror, nu când îi tună oricărui paznic sau şefului de tură…), totuşi, azi, cei care făceau poze nu aveau aprobare scrisă. Şi făceau aceste poze sub ochii aceloraşi paznici trimişi, altfel, să se certe de aiurea cu oamenii prin Mall.

De fapt, concluzia se subînţelege: dac[ e vorba de poze care fac imagine Mall-ului sud/africanilor e OK, problema apare dac[ e vorba de poze care ar arăta disfuncţionalităţi în funcţionarea, organizarea şi conducerea centrului comercial. Adică Mall-ul capitalist este condus după principiul nord-coreean al ascunderii gunoiului sub preş…

Revenind la CRBL, acesta şi-a meritat cu siguranţă banii primiţi de la sud-africanii de la Nepi (sau de la cine i-o fi plătit prestaşia). Mall-ul a fost mai animat ca în ultimele duminici (când părea tot mai gol), copiii şi părinţii au mai băut un suc, o cafea, au mai cumpărat un tricou de 15-75 de lei (după buget) şi sigur unii îşi vor lua o Kendama nouă. Nu ştim dacă de la magazinele din Mall-ul pietrean, sau de la Auchan (unde a sustinut o serie de spectacole identice) sau de la magazinele online promovate în alte ocazii de acelaşi CRBL…

D.V. / foto – amator

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns