Cozmanciuc: Ușile PNL Neamț sunt închise pentru primarii PSD!


Președintele PNL Neamț a confirmat că mesajul lui Klaus Iohannis de luptă totală împotriva liderilor PSD este valabil și la Neamț astfel că, din acest momentm ușile PNL Neamț sunt închise pentru primarii PSD care, conform tradiției, ar fi tentați să treacă la partidul aflat pe val, mai ales că se apropie alegerile locale.
Întrebarea punctuală a fost adresată de Vestea în conferința de presă de astăzi a PNL Neamț liderului Mugur Cozmanciuc (cu referire la principiile enunțate în conferința de presă de aseară susținută de Klaus Iohannis, „partenerul PNL”) iar deputatul liberal a răspuns că linia enunțată de Iohannis este cea corectă, deci liderii PSD, inclusiv primarii, sunt adversarii PNL și nu vor mai fi primiți în tabăra liberală.

„”In acest moment exista o decizie luata de Biroul Executiv Politic al Partidului National Liberal, de a nu primi membri din alte formatiuni politice care au sustinut Guvernul PSD, si era vorba despre membri PSD si ALDE, deci nu vom incalca acea decizie. Primarii PSD nu vor fi primiti in PNL”.”, a spus clar șeful PNL Neamț.

Cozmanciuc a dat și exemplul a două comune (Cîndești și Podoleni) unde scorul obținut de echipele PNL a fost peste cel al echipelor PSD conduse chiar de primari declarând că acum ar fi nedrept ca în pofida muncii liberalilor să le ofere un fel de colac de salvare primarilor PSD.

În conferința de presă de aseară, Klaus Iohannis a for foarte ferm în a defini „lupta totală” cu PSD, detaliind că nu e vorba de votanții PSD ci de șefii din acest partid, de sus până jos. Iohannis nu a făcut  mențiuni de funcții (deputați, senatori, primari, șefi de organizații județene etc) dar, după cum se știe, majoritatea primarilor PSD sunt și președinți de organizații locale, rar vicepreședinți (dar tot ei sunt șefii de facto).

Întrebarea Vestea nu a fost una întâmplătoare. În ultimii ani în județul Neamț au fost destule cazuri când, pe ultima sută de metri, diverse partide au primit în rândurile lor și sub sigla lor de pe buletinul de vot primari care până acum erau la alte partide. Fie a fost vorba de racolări raportate ca mari suucese, fie primarii respectivi nu mai erau doriți de organizația județeană din partidul inițial, din diverse motive, dar în niciun caz nu prea era vorba de disidenți.
În majoritatea cazurilor, aceste transferuri din ajun de campanie a fost o lovitură dată propriilor organiyații locale care până atunci fuseseră în opoyiție în localităților respective și, în unele cazuri, chiar fuseseră „călcate în picioare” de primari cu atitudini dictatoriale. Mai mult, în organizațiile respective erau și candidați deja desemnați, care investiseră până atunci (timp, bani, sănătate) în campaniile partidului, cu speranța că vor candida ei pentru funcția de primar.
Nu au lipsit cazurile în care acești dezamăgiți au fost astfel ei obligați să migreze la alt partid și au fost și câteva cazuri în care au și cîștigat, dând astfel o palmă calculelor făcute de „strategii de la județ”.
Iar calculele sunt simpliste în cayul unor astfel de decizii: prea puțin îi interesează pe liderii județeni de partide de munca propriilor echipe de până atunci, de statutul de „baron” pe care îl criticau la un primar cât era la alt partid, se urmărește doar garanția că primarul achiziționat, că pierde sau câștigă, tot aduce o zestre de minim 30 la sută voturi pentru Consiliul Județean.

În aceste condiții, mesajul lui Cozmanciuc este un semnal corect și încurajator pentru propriile echipe din organizațiile locale, o garanție că PNL Neamț nu-și va trăda proprii colegi în favoarea „primarilor mercenari”.

Răspunsul președintelui PNL Neamț poate fi văzut în VIDEO de mai jos cu conferința de presă a PNL neam, la final, la secțiunea ÎNTREBĂRI:


D.V.

One thought on “Cozmanciuc: Ușile PNL Neamț sunt închise pentru primarii PSD!

  1. Cu usile inchise pt. toti PSD-istii da, odraslele lor cum ar fi Tocu jr. pe unde a intrat ?

Lasă un răspuns