Cozmanciuc: În timp ce PSD îşi fabrică ode, nemţenii sunt cei mai săraci din ţară!

Comunicat de presă- Neamțul este județul cu cel mai mic salariu mediu net din România în 2017

În timp ce PSD și partenerii lor de guvernare declară aproape zilnic, într-un mod manipulator,  că în țară curge numai lapte și miere, realitatea bazată pe statistici concrete arată că mulți români trăiesc într-un coșmar.

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc condamnă acest mod de a guverna o țară, având în vedere ultimele statistici publicate de Comisia Națională de Prognoză.

”Ca deputat ales în Neamț, atât eu cât și colegii mei din Parlament, am atras atenția în ultimele luni asupra riscului crescut de sărăcie din zona Moldovei. Din păcate, nu am fost ascultați de cei care pot să ia decizii pentru a provoca schimbări în bine. Cele mai recente date publicate de Comisia Națională de Prognoză confirmă o realitate neagră: județul Neamț este zona administrativă cu cel mai mic salariu mediu net din România, în 2017. Salariu mediu net în județul Neamț este de 1.690 de lei, mai mic decât în restul județelor din zona Moldovei. Neamțul e în plină prăbușire economică, de aceea cred că e nevoie de măsuri imediate. Să se acționeze urgent”,  trage un semnal de alarmă președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț transmite că e nevoie de mai multe investiții pentru a fi create noi locuri de muncă, pentru că statisticile arată că nu sunt suficiente doar cele asigurate de companiile existente în acest moment în județul Neamț.

”Revin prin a sublinia necesitatea demarării proiectului autostrăzii Moldovei, care înseamnă o șansă foarte mare de dezvoltare. Poate ar trebui ca cei de la putere să se gândească și la posibilitatea deschiderii în zona Moldovei a unui terminal cargo pentru toată regiunea”, mai susține deputatul.

Potrivit prognozei în Bucureşti se câştigă, în medie, cu circa 1.100 de lei mai mult decât în regiunea Moldovei, și dacă nu se iau măsuri în 2020, diferenţa de salarii dintre cele două regiuni va ajunge la aproape 1.500 de lei. Potrivit Comisiei Naționale de prognoză datele cu privire la salariul mediu net în județele Moldovei sunt următoarele: Vaslui 1.830 lei, Bacău 1.973 lei, Botoșani 1.955 lei, Suceava 1.914 lei, Iași 2.246 lei, Vrancea 1.833 lei, Galați 1.979 lei.

Mugur Cozmanciuc
Deputat PNL
Președinte PNL Neamț

 

Comentarii Facebook

One thought on “Cozmanciuc: În timp ce PSD îşi fabrică ode, nemţenii sunt cei mai săraci din ţară!

  1. Domnule Cozmanciuc,cred ca bati campii!!!.De unde locuri de munca in Neamt,daca pensionarii ce v-au facut campanie electorala ocupa posturi in Institutii si societatile Consiliilor Locale?Tinerii unde sa lucreze?Lasa vrajeala cu investitiile pentru a crea locuri de munca.Locuri de munca ar fi ,doar ca sunt ocupate de acolitii vostri.Partid de 2 bani PNL.

Lasă un răspuns