Cozmanciuc: „Rețeta de succes a Guvernării PNL e accentul pus pe investiții!”

„Rețeta guvernării PNL, care pune accent pe investiții, s-a dovedit a fi una de succes”, susține deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Parlamentarul liberal exemplifică afirmația de mai sus, oferind cifre concrete: <<Investițiile sunt motorul pe care se pun bazele dezvoltării, iar această rețetă pusă în aplicare de guvernarea PNL, în anul 2020, s-a dovedit a fi una de succes. Anul trecut au fost realizate investiții record: 53,2 miliarde de lei, fiind cea mai mare sumă din ultimii 10 ani. În comparație cu anul 2019 Guvernul PNL a investit cu 9,5 miliarde lei mai mult, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.
Guvernul PNL a crescut astfel, în 2020, cu peste 20% volumul investițiilor față de anul anterior al guvernării PSD. În 2020, investițiile au avut o pondere de 5,1% din PIB. Datorită acestor politici de guvernare România a fost singura țară din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020, pe fondul celei mai mari crize sanitare și economice din ultimele decenii>>.

Deputatul Cozmanciuc pune în balanță avantajul investițiilor importante față de consumul excesiv: <<Datele confirmă obiectivul PNL de a ieși din criză și de a dezvolta România prin investiții masive în infrastructură, o politică deosebită radical de cea a PSD care s-a bazat pe stimularea consumului excesiv, neglijând investițiile cu consecințele decăderii infrastructurii țării. Am încredere că actualul Guvern condus de prim – ministrul Florin Cîțu va reuși să facă în continuare investiții pentru dezvoltarea României și a județului Neamț.
Mai mult chiar, Guvernul PNL a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea marilor proiecte: autostrada Sibiu-Pitești, centura ocolitoare a Bacăului sau spitalele regionale de la Iași, Craiova, Cluj, iar aceste politici performante trebuie continuate de actualii titulari de la Fonduri Europene și Transporturi.
Bugetul pentru 2021 se concentrează pe investiții, cu aproximativ 6 miliarde de lei în plus față de 2020, fiind singura soluție pentru a avea o economie competitivă în viitor. Alături de colegii parlamentari vom susține planul Guvernului pentru a aproba proiectul de buget, care, implicit va duce la continuarea reformelor deja demarate de Guvernul PNL>>.

V.N.

One thought on “Cozmanciuc: „Rețeta de succes a Guvernării PNL e accentul pus pe investiții!”

 1. Bun, dar despre ce succes este vorba?
  Cu deficit bugetar de 10% din pib in 2020 apoi 7% din pib in 2021 apoi 5% din pib in 2022 … asta e succes?
  Adica in 2023 vom avea de platit 7%+4%+2%=13%din pib + dobanzi (asta fara a lua in calcul cei 3% din pib care oricum e o limita foarte mare)
  Suntem pe drumul Greciei.., poate vom avea autostrazi in 2030 dar vom avea si o datorie publica de vreo 150% din pib…
  Plus ca toate „super investitiile” in stadioane si autostrazi facute de greci acum 20 de ani vin acum cu costuri enorme in intretinerea lor…

  In loc de investitii in betoane mai bine invesitii in educatie si sanatate pentru o tara saraca ca a noastra.

Lasă un răspuns